ECONOMIA
Economia 21/11/2012

CatalunyaCaixa pagarà el 100% del capital invertit en preferents en reclamacions fora del jutjat

La Junta Arbitral de Consum de la Generalitat dicta els primers 12 laudes, que inclouen el retorn del 100% del capital. CatalunyaCaixa hi buscarà una solució definitiva quan tingui nou propietari

T.g.
1 min

BarcelonaLa voluntat de l'entitat financera en mans del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) passa per arribar a un acord similar al que el BBVA va pactar amb Unnim, que va consistir en la pràctica recuperació de la inversió de les participacions preferents, que es van transformar en accions, segons van explicar fonts solvents del sector. El FROB va anunciar fa dos dies que tornava a activar la subhasta de CatalunyaCaixa, interrompuda el juny passat. No hi ha cap calendari definit, però el propietari que substitueixi el FROB serà l'encarregat d'acabar amb aquest problema.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts van destacar que, mentre no arriba aquest moment, CatalunyaCaixa s'ha compromès a arribar a un acord idèntic al que s'ha arribat amb els primers 12 laudes de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, depenent del departament d'Empresa i Ocupació. D'aquesta forma, l'organisme públic ha emès una nota aquest dimecres en què explica que l'entitat que presideix Adolf Todó pagarà la totalitat del capital invertit en les preferents. La solució d'aquests casos ha estat possible gràcies a l'acord assolit per l'Agència catalana de Consum (ACC). CatalunyaCaixa va acceptar l'arbitratge.

Els 12 primers laudes han estat favorables als clients. Fins ara, l'ACC ha rebut més de 100 reclamacions amb sol·licitud d'arbitratge, i està pendent de rebre en els propers dies 800 reclamacions. El pagament de la totalitat de les preferents de l'entitat en mans públiques pot provocar diferències amb Brussel·les, que ha dictaminat que els propietaris d'aquests tipus de productes hauran d'assumir una part de pèrdues. En el cas de Bankia podrien arribar al 50% del valor.

stats