Economia 20/02/2013

El Mobile World Hub, destinat a impulsar empreses tecnològiques, es posarà en marxa al juny

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, afirma que Catalunya "no vol ser un nou Silicon Valley", sinó el lloc on les aplicacions mòbils arrenquin i es consolidin

Dani Sánchez Ugart
2 min

BarcelonaCinc dies abans que arrenqui a Barcelona el principal congrés de telefonia mòbil del món, el Mobile World Congress (MWC), el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, han explicat aquest dimecres quins són els objectius del projecte de la capital mundial del mòbil, que serà presentat al món durant el saló.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Trias ha comparat l'organització del saló i el fet que Barcelona sigui la Mobile World Capital, com a mínim, fins al 2018 amb els Jocs Olímpics: "És una oportunitat que no podem desaprofitar, encara que arribi en moments difícils". En aquest sentit, ha remarcat que la voluntat de la ciutat no és "només" organitzar el congrés, sinó "fer-se atractiva" per a les empreses tecnològiques.

El primer pas de la fundació de la Mobile World Capital en aquest sentit serà la posada en marxa del Mobile World Hub, el centre d'impuls d'empreses de l'àmbit de la mobilitat, que s'instal·larà a l'edifici Media-TIC, al districte 22@ de Barcelona. Agustí Cordón, vicepresident de la Mobile World Capital i director general de Fira de Barcelona, ha explicat que la intenció de l'Ajuntament i la Fundació és que les obres de la nova seu estiguin acabades al juny, i que el Hub sigui completament operatiu aleshores.

Al voltant d'aquest projecte s'hi instal·laran empreses tecnològiques, segons han explicat els responsables, però l'objectiu final no és "fer de Catalunya un nou Silicon Valley", ha dit Puig, sinó convertir-se en un pol d'atracció on "es creïn i es consolidin les aplicacions".

Puig ha explicat també que la Generalitat serà present al MWC, que arrencarà dilluns vinent amb un estand que aplegarà 48 empreses catalanes del sector, un 40% més que l'any 2011. A més d'aquestes companyies, fora del paraigua de la Generalitat hi haurà nou empreses catalanes més, fins a un total de 57, dos terços de la representació espanyola, que serà de 84 empreses.

stats