POLÍTICA
Economia 12/01/2012

Sánchez Llibre: "Vam votar les mesures del PP a canvi de res. Els diputats de CiU som d'una raça diferent"

El portaveu econòmic de la federació defensa el suport al Congrés a les mesures antidèficit de Rajoy. "Davant una situació gravíssima de crisi europea, a CiU no li tremolen les cames", ha dit

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu econòmic de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha defensat aquest matí el vot a favor a les mesures antidèficit del govern del PP al Congrés dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El món a RAC1, Sánchez Llibre ha dit que els diputats de CiU són "d'una raça diferent de la del PP i el PSOE", que han estat "incapaços" de "fer el que hem fet nosaltres".

"A canvi de què?", ha preguntat el periodista Jordi Basté. "A canvi de res", ha respost el diputat de CiU. "Davant la situació actual i les mesures aprovades, no cal aquesta pregunta. Davant una situació gravíssima de crisi europea, a CiU no li tremolen les cames". "Nosaltres hem pres una decisió amb rigor, coherència i coratge polític", ha insistit.

CiU va valorar l'abstenció, però al final la van descartar. "Vam dir 'som-hi' amb totes les conseqüències. Ni carn ni peix, en aquest moment no crec...", ha dit Sánchez Llibre.

Tot i descartar haver pactat contrapartides amb el PP, el diputat sí que ha admès que el suport a les retallades de Rajoy pot afavorir les negociacions amb l'executiu espanyol. "Entenem que hi haurà una corresponsabilització davant la situació de Catalunya", s'ha limitat a dir.

"Lògicament, el que és nostre i ens deu l'Estat no ho perdonem i ho defensarem amb les ungles. El que vam fer ahir ens dóna més força per fer-ho", ha conclòs Sánchez Llibre.

stats