Economia 28/02/2012

Una marquesina 'intel·ligent' per comprar bitllets de transport a través del mòbil

La parada d'autobús del futur, desenvolupada per cinc empreses a Barcelona, tindrà una pantalla tàctil per consultar recorreguts i interactuarà amb l'usuari a través del telèfon

Efe
1 min

BarcelonaLa primera parada d'autobús 'intel·ligent' permetrà comprar a través del telèfon mòbil targetes de transport i fins i tot entrades per a espectacles de tot tipus. La marquesina tindrà una pantalla que funcionarà com un iPad gegant, segons han explicat aquest dimarts les cinc empreses responsables del desenvolupament del primer prototip, que han presentat el projecte aquest dimarts a Barcelona aprofitant l'atenció mediàtica que es dedica a la tecnologia durant la setmana del Mobile World Congress.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El projecte, realitzat conjuntament per les empreses Admira, Ficosa, Intel, JCDecaux i Telefónica en el marc de l'SmartCities Lab, permetrà comprar el bitllet de transport a la mateixa parada d'autobús via mòbil. Això, han dit els participants, obre la porta a poder comprar d'altres productes amb el mateix sistema.

La parada, que és sostenible des del punt de vista energètic perquè té plaques fotovoltaiques al sostre i unes turbines minieòliques per generar energia, és capaç fins i tot de comptar les persones que estan esperant per regular la intensitat de la llum i la despesa energètica.

El cost d'aquesta 'smartmarquesina' són 10.000 euros, un 40% més del que valen ara mateix les que s'instal·len a Barcelona. La idea, ha dit el director general d'Intel i coordinador del projecte, Carlos Silva, és poder exportar aquesta solució basada en noves tecnologies arreu del món.

De moment, i per començar, els pròxims mesos està previst col·locar-ne cinc unitats a Barcelona i a Cadis per veure l'acollida que tenen.

stats