CANVI DE CICLE
Política 04/11/2012

El PSC aplaudeix l'escrit dels intel·lectuals, entre "l'independentisme de Mas i el centralisme del PP"

Daniel Fernández afirma que "Duran arriba tard –en rebutjar l'estat propi– perquè la proposta de Mas és radicalment independentista"

Acn
2 min
Daniel Fernández, en una atenció als mitjans al districte de Sant Martí de Barcelona. / ACN

BarcelonaEl secretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, ha valorat positivament el manifest fet públic aquest diumenge i signat per més de 300 personalitats intel·lectuals, on es fa constar una clara aposta pel federalisme i es rebutja el "nacionalisme exarcerbat" a Catalunya. El també cap de campanya socialista per a les eleccions del 25-N considera que l'escrit demostra que "entre la independència que demana Mas" i "el centralisme regressiu" del Partit Popular, hi ha una "avinguda" que és "la del diàleg i acord a través de la proposta federal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una atenció als mitjans a Barcelona, Fernández s'ha referit també a les darreres declaracions del líder d'Unió i secretari general de CiU fetes a l'emissora Punto Radio, on valorava que la majoria dels catalans no vol la independència. "Duran arriba tard perquè la proposta de Mas és radicalment independentista", ha subratllat el dirigent socialista. "I aquells que pensen com Duran, que la independència no és la solució per Catalunya", ha afegit "tenen una única opció intel·ligent, assenyada i raonable, que és votar al PSC", ha conclòs. Fernández no dubta que hi ha divergències entre Mas i Duran pel que fa al futur que volen per a Catalunya, "La proposta de Mas és radicalment independentista i no únicament treu Catalunya d'Espanya sinó que automàticament la treu de la Unió Europea", ha valorat.

Referint-se novament al manifest de les 300 personalitats que apareix aquest diumenge al diari El País i que signen, entre d'altres, el cineasta Pedro Almodóvar, l'exministre d'Economia socialista Carlos Solchaga, els escriptors Juan Goytisolo i Mario Vargas Llosa o el dissenyador Javier Mariscal, Daniel Fernández n'ha destacat el "nombre" però també la "qualitat" dels adherits. A més, mostra la seva satisfacció que en el federalisme hi ha també "interlocutors a l'altre banda del l'Ebre", els quals "volen negociar des del respecte", el futur d'una Catalunya "que no ha de trencar amb Espanya", ha manifestat.

stats