Esports 12/05/2013

Mas vol mantenir la F1 "perquè genera riquesa" i dóna projecció internacional "en un moment clau"

El president de la Generalitat ha explicat que té un acord amb el president de la Generalitat valenciana per compartir el gran premi d'Espanya si cal

Acn
2 min
Artur Mas felicita Fernando Alonso per la seva victòria al Gran Premi d'Espanya de F1, que s'ha disputat al circuit de Catalunya, a Montmeló / ACN

MontmelóEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha compromès aquest diumenge a fer l'esforç que calgui per mantenir la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 Espanya a Catalunya, perquè "és un esdeveniment que porta riquesa" i que dóna projecció internacional "en un moment en què això és clau per al país".

Mas ha afegit que se seguirà apostant per la cursa, però ha explicat que, si València també la vol i els organitzadors de la F1 hi estan disposats, el Govern "no té cap inconvenient en l'alternança". També ha explicat que té un acord en aquest sentit amb el president del País Valencià, Alberto Fabra. "Perquè ens hem d'entendre en moltes coses, més enllà de la Fórmula 1, i per tant en això tindrem una actitud positiva, no posarem obstacles, però no depèn de nosaltres que València torni a organitzar un premi", ha afegit.

El president ha fet aquestes afirmacions aquesta tarda, després d'entrevistar-se amb Bernie Ecclestone, president i director executiu de la Formula One Management and Formula One Administration (FOM), al Circuit de Montmeló.

Artur Mas ha presidit la 57ena edició del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 i ha lliurat el primer premi al guanyador de la cursa, el pilot de Ferrari Fernando Alonso.

Sobre l'entrevista amb Bernie Ecclestone, el president ha explicat que el màxim responsable de la Fórmula 1 ha expressat la seva satisfacció per l'acollida que aquesta cursa té a Catalunya. "Aquest any tenim més espectadors, bastant d'aquests són estrangers, i això vol dir que el Gran Premi en èpoques difícils, fins i tot de recessió, s'està consolidant i això és el que hem de procurar que continuï", ha afirmat el president.

Enguany el Circuit de Montmeló ha acollit gairebé 95.000 espectadors, 14.000 més que l'any anterior, segons els seus responsables.

En aquesta línia, el cap del Govern ha recordat que fins al 2016, que acaba el contracte, la Fórmula 1 està garantida. "A partir d'aquí no en tenim cap, de garantia, perquè hi ha molta pressió en el món per fer un Gran Premi", ha afegit Mas, que creu que l'alternança seria una bona notícia.

stats