Esports Barça 29/05/2011

El Barça compleix i portarà la quarta Champions al Camp Nou

En nou mesos, l'equip blaugrana ha tornat el deute pendent a l'afició. Ha aixecat la copa que va faltar l'any passat i que Guardiola va prometre per a aquest any. I ho ha fet a Wembley, un estadi molt especial per a la història del club

Sergi Sabaté
2 min
L'equip que ha guanyat la quarta Champions / AFP

Barcelona“Us en devem una. I aquests no fallen”. I així ha estat. La frase és de Josep Guardiola i la va pronunciar al Camp Nou el 16 de maig de l'any passat. Aquell dia el Barça celebrava el títol de la lliga 2010, però tenia el regust amarg d'haver caigut a semifinals de la Champions davant l'Inter de Mourinho. El cop havia estat dur, i els jugadors volien tancar la ferida. Aquella mateixa nit Valdés cridava un desig: “Esperem celebrar a Wembley una altra Champions”. I així ha estat. El porter tenia deu anys quan Koeman va marcar el gol al minut 111 a Wembley i ara ha pogut cobrir la porteria blaugrana en una nova final allà on es va aixecar la primera orelluda.

El Barça ha parit aquest Champions en nou mesos. El temps òptim de gestació s'ha superat amb nou victòries, tres empats i només una derrota. A l'agost, el bombo de la UEFA destinava els blaugrana a un grup amb el Copenhaguen, el Rubin Kazan i el Panathinaikos. Una fase que va superar empatant a Rússia i a Dinamarca. Amb la lliga i la Copa pel mig d'un calendari amb la vista posada a la cita anglesa, els blaugrana van fer la primera incursió a Londres el 16 de febrer d'aquest any. El Barça hi va perdre (2-1) amb l'Arsenal en els vuitens de finals de la competició. Els jugadors tornaven amb un doble objectiu: aixecar l'eliminatòria i tornar a la capital anglesa. El primer objectiu es va resoldre al Camp Nou: 3-1. Als quarts de final el Barça es va desempallegar fàcilment del Xakhtar Donetsk. El 5-1 del Camp Nou rematava una eliminatòria que a Ucraïna l'equip va sentenciar (0-1).

Amb fermesa i amb el seu joc excels, el Barça es va plantar a unes semifinals contra el Reial Madrid en què els blancs hi van posar el xou... fora del camp. Guardiola tenia clar que Mourinho era “el puto amo” a la sala de premsa, però que els seus parlarien sobre la gespa. Dit i fet. Discurs brillant en blaugrana, i un 0-2 indiscutible el Bernabéu. Les queixes de l'entrenador del Madrid, denunciant que el seu equip sempre acabava amb deu jugadors, no van servir per sorprendre al Camp Nou. 100.000 ànimes blaugrana van vibrar amb el seu equip mentre l'entrenador blanc ho contemplava a l'hotel. El Barça ha sumat 30 gols en tota la Champions. Només n'ha rebut nou. Sobre la gespa, un gran United ha tornat a patir en pròpia pell un Barça que és el millor equip del món.

Aquest diumenge, portaran la quarta Champions al Camp Nou, com van prometre l'any passat i van repetir fa unes setmanes, quan celebraven la Lliga.

stats