EUROLLIGA
Esports Barça 24/03/2011

El Regal Barça busca emportar-se el segon assalt i deixar l'eliminatòria pràcticament sentenciada

48 hores després del primer enfrontament, el Regal Barça i el Panathinaikòs tornen a veure's les cares al Palau Blaugrana (21.15, Esport3)

David Jover
2 min
Lakovic intenta superar Nick Calathes

BarcelonaDesprés d'un primer partit agònic, en què el matx es va decidir en el minut final després d'un rosari de tirs lliures i personals, el Regal Barça buscarà repetir victòria per viatjar a Grècia amb un 2-0 en l'eliminatòria.

Si tot segueix el guió previst, els homes de Xavi Pascual patiran molt per superar el conjunt grec, que gràcies a les alternatives defensives amb defenses en zona i mixtes -quatre en zona i un jugador només amb Navarro- va estar a punt d'endur-se el primer punt de l'eliminatòria.

Les estadístiques, però, estan a favor del Regal Barça. En 21 de les 24 eliminatòries que s'han disputat de quarts de final de l'Eurolliga, l'equip que ha vençut en el primer partit ha tingut una plaça assegurada a la Final Four. Les tres excepcions són el Tau Ceràmica l'any 2006 contra el mateix Panathinaikòs, el CSKA el 2008 contra l'Olympiacos i el mateix Regal Barça el 2009 contra el Tau Ceràmica.

De cara al partit d'aquest vespre caldrà veure si Zeljko Obradovic continua amb la seva idea de deixar llançar sense gaire oposició Víctor Sada i Ricky Rubio, tot i que Pascual, a la roda de premsa, posterior al matx, ja va advertir de què "si els deixen llançar sols poden acabar decidint una eliminatòria".

Qui podria gaudir d'uns minuts després de superar la seva elongació és Joe Ingles, que cada cop està més recuperat. Per part grega, s'espera que l'aportació en quant a minuts i importància dins dels sistemes d'Aleks Maric vagi en augment després de què dimarts ja disputés dos minuts en els quals va fer cinc punts de tir lliure.

stats