Mèdia 03/04/2013

Catalunya Ràdio acomiada els seus corresponsals territorials 'freelance'

Els ho ha comunicat a través d'un correu electrònic i farà efectiu el seu acomiadament a partir del dia 1 de maig

Ara
2 min
Riera afirma que presentar la temporada arreu del territori ha estat una bona idea.

BarcelonaCatalunya Ràdio ha decidit acomiadar els seus corresponsals autònoms d'arreu de Catalunya. A partir de l'1 de maig, la informació territorial deixarà de dependre de periodistes 'freelance', com passa actualment, i quedarà en mans de personal propi de l'emissora. "Catalunya Ràdio acaba de comunicar via mail a tots els corresponsals 'freelance' del territori que prescindeix d'ells a partir de l'1 de maig", ha piulat aquest dimecres a la tarda el corresponsal del barcelonès, Marc Ustrell. Durant els següents minuts, altres persones que es troben en la mateixa situació també ho han confirmat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fonts del comitè d'empresa consultades per l'ARA asseguren que, en una reunió celebrada aquest dimecres a la tarda, la direcció de l'emissora els ha traslladat la seva decisió d'implantar "un nou model de cobertura del territori" en què aquesta tasca recaurà en els treballadors de plantilla. La previsió és que s'obri un procés perquè els empleats que hi estiguin interessats es presentin voluntaris per cobrir aquestes places.

De fet, Catalunya Ràdio assenyala en un comunicat que "reforça la seva presència al territori", ja que la informació que fins ara cobrien treballadors externs quedarà ara en mans de personal de la casa. L'emissora obrirà centres territorials als Pirineus, la Catalunya Central i les Terres de l'Ebre, i "reforçarà amb més efectius el paper de les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona i el de l'actual centre territorial de la Vall d'Aran".

D'aquesta manera, l'emissora pública seguirà la mateixa línia que ja va emprendre TV3 en rescindir els contractes amb les productores que cobrien la informació territorial, una mesura que es va fer efectiva el 31 de març i que ha generat una forta polèmica tant dins com fora de la televisió pública.

stats