Mèdia 03/08/2012

Mònica Terribas, nova editora i consellera delegada de l'ARA

L'ARA avança en la seva consolidació amb la incorporació de Mònica Terribas. La periodista, vinculada sobretot a TV3, que va dirigir fins a l'abril, assumeix el càrrec d'editora i consellera delegada del diari.

Ara
2 min
La periodista Mònica Terribas s'incorpora a la redacció de l'ARA com a nova consellera delegada i editora.

BARCELONALa periodista Mònica Terribas es va incorporar ahir a l'ARA com a nova consellera delegada i editora. La decisió, presa per la junta de socis i el consell d'administració, es va anunciar ahir a la tarda a la redacció, de la mà del president de l'ARA, Ferran Rodés; el director, Carles Capdevila, i la directora general, Marta Marrón.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Culmina així el procés de renovació dels òrgans directius del diari des que Ferran Rodés, que ja era president del consell editorial, va assumir el càrrec també de president del diari, en substitució d'Oriol Soler, el 28 de juny passat. Terribas completa l'organigrama amb les funcions de consellera delegada i editora.

Aposta pel talent

La trajectòria professional i la credibilitat de Terribas és clau per a la projecció de futur de l'ARA i per als projectes multiplataforma d'un equip que acumula des de la seva creació l'estímul i l'aportació dels actius del grup: la Fundació Carulla, els empresaris Víctor Font, Daniel Martínez (Focus) i el mateix Ferran Rodés, i els periodistes Toni Soler, Albert Om, Antoni Bassas i Xavier Bosch, entre d'altres.

Rodés va explicar en primera instància la notícia a la redacció: "L'ARA vol ser la casa del talent, la dels millors periodistes lliures i independents i la de les millors firmes. La casa d'aquells que siguin capaços de narrar l'actualitat èpica que caracteritza els nostres temps de la manera més veraç, rigorosa, equilibrada i interessant possible, i servir així els nostres lectors i usuaris", va dir en el seu discurs de benvinguda a Terribas.

El director del diari, Carles Capdevila, va mostrar-se satisfet de poder "incorporar una gran professional del periodisme", de qui va destacar "la independència, la capacitat de gestió, el talent i la capacitat de treball". Capdevila va subratllar que l'arribada de Terribas reforça el diari: "Aconseguir que ella vingui, que la seva aposta sigui per l'ARA, vol dir que el projecte és sòlid. I, alhora, un cop ella s'hi incorpora, es converteix en més sòlid encara, perquè té l'empenta necessària per seguir construint i enfortint aquesta realitat".

Terribas també es va adreçar als periodistes d'aquesta casa i els va explicar que comença "de zero, com sempre que es comença una feina nova". La ja editora de l'ARA va analitzar les claus del moment actual per als mitjans: "Estem en una etapa complicada, en la qual el nostre sector ho està passant molt malament. Així que sortir-se'n només és possible si al cap hi tens molt seny i el cor t'arrossega. I l'ARA té aquests dos elements".

Un periodisme independent

La periodista també va explicar algunes de les raons que l'havien dut a vincular el seu futur professional a l'ARA: "Els seus accionistes volen estar implicats en un procés periodístic independent, i no tenen cap voluntat de fer d'empresaris de la comunicació. Valoren que el periodisme que fem és el periodisme en el qual creiem", va explicar. "En uns moments en què el periodisme està en una fase molt complexa per les dependències institucionals i econòmiques i per la precarietat, és més important que mai tenir uns empresaris que no vulguin fer d'amos".

stats