França
Internacional 26/05/2013

França investiga l'atac a un soldat a París com a acte terrorista

El soldat, de 23 anys, patrullava el barri financer de la capital i es troba fora de perill després que l'agredís d'un home d'uns 30 anys i d'aparença magribina, segons els mitjans francesos. François Hollande no "descarta cap hipòtesi" una setmana després de l'assassinat d'un militar britànic a Londres

Agències
1 min

ParísUn equip d'investigació anti terrorista francès s'encarrega del cas del soldat atacat dissabte a París mentre patrullava, segons ha confirmat aquest diumenge la Fiscalia francesa. Un home d'uns trenta anys i d'aparença magribina, amb barba i gel·laba, segons fonts oficials, va clavar un cúter al coll del militar, que es troba fora de perill tot i perdre molta sang.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jove, de 23 anys, anava uniformat, i patrullava la zona en missió de vigilància antiterrorista. L'agressor va fugir després de l'atac, que va ser a l'exterior de la parada de metro de La Defense, districte financer de la capital francesa.

Les autoritats locals han explicat que el soldat anava acompanyat de dos altres uniformats i va ser atacat des de darrere. Els seus companys no van poder evitar que l'agressor s'escapolís entre la munió de gent que passejava dissabte a la tarda per una zona habitualment concorreguda.

Hollande: "S'han de tenir en compte totes les hipòtesis"

El president francès, François Hollande, va dir dissabte des d'Etiòpia que "s'han de tenir en compte totes les hipòtesis". El cap d'estat no va establir cap vincle amb l'assassinat dimecres d'un soldat a Londres en mans de dos jihadistes. "No crec que en aquest moment puguem fer cap especulació. Demanem a tots els nostres soldats i també a les forces de seguretat en missió antiterrorista que augmentin el seu estat de vigilància", va dir Hollande.

França es troba en estat d'alerta anti terrorista des que el febrer París va intervenir a Mali, decisió que va despertar amenaces de l'AQMI, la branca d'Al-Qaida al Magrib. El ministre de l'interior francès, Manuel Valls, va descartar augmentar el nivell d'alerta.

stats