Alemanya
Internacional 01/03/2013

Centenars d'activistes eviten que s'arrenqui part del Mur de Berlín

Les autoritats volen fer lloc a un gratacel d'habitatges de luxe. El tram afectat acull obres tan cèlebres com la pintura del petó entre Leonid Bréjnev i Erich Honecker

Agències
1 min

BerlínUna cadena humana davant la part més llarga i famosa el Mur de Berlín ha evitat que els obrers n'arranquessin fragments per portar-los a un altre lloc i així fer lloc a un gratacel d'habitatges de luxe que s'ha de construir al punt més emblemàtic de la història de la capital alemanya.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i l'èxit dels 300 activistes, les autoritats ja havien tret algunes parts de l'East Side Gallery, la part del mur que va convertir-se en un mural d'1,3 quilòmetres perquè els artistes de la ciutat i l'estranger s'hi expressessin després de la caiguda del comunisme, convertint la paret en la galeria d'art a l'aire lliure més gran del món.

Fa només tres dies, el gerent i propietari del grup d'inversions berlinès Living Bauhaus, Malk Uwe Hinkel, va assegurar en un comunitat que "al contrari del que diuen alguns mitjans, l'East Side Gallery no quedarà afectada per l'edifici". Únicament per motius de seguretat, diu Hinkel, s'ha de construir una sortida d'emergència des del parc que quedarà al costat del futur gratacel.

Living Bauhaus anuncia la construcció del primer gratacel des de la caiguda del Mur, un nou edifici que, en un espai de 6.000 metres quadrats, oferirà habitatges a "preus assequibles", des dels 2.750 euros per metre quadrat. El projecte, de 63 metres d'alçada, es construirà al carrer Mühlenstrasse 60, en el popular districte de Friedrichshain, molt a prop del Mur.

stats