Síria
Internacional 23/09/2013

El periodista Marc Marginedas, segrestat a Síria

El corresponsal d''El Periódico' va ser capturat fa vint dies. Amb dues dècades d'experiència en zones de conflicte, era la tercera vegada que visitava el país

Ara
2 min

BarcelonaMarc Marginedas, l'enviat especial d''El Periódico' a Síria, va ser segrestat per un grup d'insurgents fa vint dies. El 4 de setembre va ser l'últim dia que va posar-se en contacte amb la redacció del rotatiu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Era la tercera vegada que aquest periodista català de 46 anys entrava al país des que la revolució contra el règim de Baixar al-Assad va derivar en una guerra civil que ja s'ha cobrat 100.000 morts (segons l'ONU) i on, segons xifres de Reporters Sense Fronteres, actualment hi ha 13 periodistes desapareguts o segrestats.

La guerra civil que viu Síria s'ha complicat a causa dels combats entre les faccions opositores. L'Exèrcit Sirià Lliure combat a diverses zones del territori contra les faccions vinculades a Al-Qaida.

Dues dècades d'experiència

Marginedas ha estat durant dues dècades corresponsal d''El Periódico'. Va començar cobrint la guerra civil d'Algèria i, mentre era corresponsal a Moscou, va informar també de la segona guerra txetxena sobre el terreny. Ha estat corresponsal també a la guerra de l'Iraq (2003-2010), la de l'Afganistan (2006-2010), a la crisi de Darfur el 2004 i durant l'ofensiva d'Israel al sud del Líban el 2006. Darrerament havia cobert la Primavera Àrab a Tunísia i Líbia.

En el seu llibre 'Periodismo en el campo de batalla: quince años tras el rastro de la yihad' (RBA, 2013), Marginedas repassa i detalla les seves vivències com a corresponsal. En una entrevista amb l'ARA, el periodista explicava: "Sovint em trobo que, quan torno d'una zona de conflicte, la gent es queda massa amb l'anècdota, amb el fet d'haver-me arriscat, amb la cobertura de la guerra, la batalleta... Preferiria que es fixessin més en el contingut".

stats