Política 16/01/2013

Aguirre vol que per ser polític s'hagi hagut de treballar abans en una "altra cosa"

L'expresidenta madrilenya ha fitxat aquesta setmana per una empresa catalana

Efe
2 min

MadridLa presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, proposarà que per ser un càrrec públic s'hagi hagut de treballar abans en "alguna altra cosa", una iniciativa que diu que no és seva, sinó del socialista Joaquín Leguina, animat perquè a l'executiva del PSOE "no n'hi ha cap que hagi fet res més".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Telecinco, l'expresidenta madrilenya ha advocat aquest dimecres per canviar la llei electoral perquè els diputats responguin davant els ciutadans i ha defensat que "no s'han d'elegir els càrrecs públics per com són de mansos", encara que creu que "les cúpules dels partits són les que manen i no els interessa gens que els diputats, en comptes de tenir primer obligació amb ells, en tinguin amb els electors".

Respecte al seu fitxatge per una empresa privada de caçatalents, amb la qual, ha dit, començarà a treballar al febrer, ha precisat que no serà "consellera ni sòcia", perquè encara que l'hi han ofert, no ho ha volgut, sinó que serà "assessora ". En realitat, "presidenta del consell assessor", sense contracte laboral i sense horari.

Sobre el seu exconseller de Sanitat Juan José Güemes, entén que "no hi ha res ni tan sols incorrecte" en el fet que entrés a formar part d'una empresa que en va comprar una altra a la qual quatre anys abans va adjudicar un servei sanitari, tot i que respecta que ara hagi pres la decisió d'anar-se'n, i creu que "això l'honora".

D'altra banda, preguntada per l'ERO a Telemadrid, ha dit que li fa "molta pena", perquè "ha estat una emissora estupenda", però "ha passat de 75 a 13 milions d'ingressos per publicitat i el dèficit s'ha disparat, i no es poden mantenir mil i escaig treballadors quan Telecinco i Antena 3 en tenen 600 o 700 i són televisions nacionals".

stats