TRANSPARÈNCIA
Política 17/10/2013

Albert Rivera es gira contra la Sindicatura de Comptes i insinua que està al servei de CiU

Ciutadans defensa la seva transparència assegurant que el partit "no té ni un duro"

M. Eugènia Quetglas
2 min
El lídet de Ciutadans, Albert Rivera, amb l'exministre d'Interior del PSOE Antonio Asunción i el periodista Juan Carlos Girauta, avui a Madrid, en la presentació de 'Movimiento ciudadano' / EFE

MadridEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha passat a l'atac. Insinua que la Sindicatura de Comptes està al servei de CiU i repta la institució a investigar els números de la coalició i les seves fundacions. Després de les informacions publicades per l'ARA, Rivera ha explicat que el seu partit no té cap problema a ser transparent perquè, entre d'altres coses, "no té un duro".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera considera que "la sindicatura de CiU té molta feina a Catalunya" i, per tant, l'ha convidada a "treballar durament amb les fundacions de CiU, que és el partit que nomena el síndic major". El president de C's ha acusat la Sindicatura de "sembrar dubtes on no n'hi ha. Nosaltres som transparents. Ens poden requerir el que vulguin, que, per cert, no ho han fet. Estem tranquils perquè no hem fet res i no tenim un duro", ha etzibat, molest pel qüestionament de la transparència de C's.

El líder de C's ha insinuat que hi podria haver una mà negra preocupada pel l'auge de la seva formació. Rivera s'ha mostrat tranquil perquè el 12 d'Octubre "va anar molt bé", les enquestes situen C's com a tercera força política i "altres baixen molt". "No sé si això té alguna cosa a veure o no amb les filtracions, però no vull especular". Tot i que no vol pensar que hi hagi una mà oculta al darrere de les filtracions de la Sindicatura, ha deixat caure que al Parlament "hi ha micròfons".

Rivera ha afirmat que l'únic partit "que ho té tot publicat a la seva web és Ciutadans". A ell li agradaria saber si el president de CiU, Artur Mas, "pot dir que no ha rebut un duro". Ell mateix s'ha respost amb ironia: "Be sí, del Palau de la Música".

"Jo no puc mostrar més transparència que la que tenim. Se m'ocorre que altres facin el que nosaltres fem, però no em ficaré a casa d'altres". "No podem fer res més que esperar que vinguin els síndics de CiU i ens escorcollin". "Que en lloc d'anar a CiU vinguin a Ciutadans em sembla una broma", ha exposat indignat.

Rivera ha assegurat que li agradaria que "els que filtren aquesta mena d'informacions dediquin un quart d'hora a fer el mateix amb totes les fundacions i partits que sí que reben donacions, que sí que tenen casos de corrupció a les seves fundacions i que campen al seu aire".

Rivera ha fet aquestes reflexions durant una roda de premsa a Madrid, juntament amb l'exministre socialista Antonio Asunción i l'escriptor Juan Carlos Girauta, per presentar Movimiento Ciudadano. Una iniciativa que convida els ciutadans a reclamar reformes legislatives per modificar el model representatiu i polític. Rivera ha proclamat: "Espanya serà el que volen els espanyols, és qüestió de mobilitzar-se". A partir d'avui, ha afegit, "llancem el missatge que volem aquest canvi. La pregunta és quants ciutadans ho volen". Per esbrinar-ho faran un acte a Madrid el 25 d'octubre, a Barcelona el 23 de novembre i a València el 14 de desembre.

stats