RELLEU A CIU
Política 21/07/2014

ERC espera que Espadaler sigui més lleial al 9-N i a Mas del que ho ha estat Duran

Anna Simó recorda que el líder d'Unió no sempre "ha actuat en la línia del que havien decidir els seus òrgans de decisió"

Roger Tugas
1 min
Anna Simó, durant la compareixença posterior a la permanent nacional d'ERC / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha desitjat aquest dilluns que "la major proximitat d'Espadaler amb Mas, pel fet de compartir consell executiu del Govern, faci que la seva lleialtat sigui absoluta amb el programa electoral de CiU al mateix Mas", en especial pel que fa al 9-N. Així mateix, tot i apuntar que "a ERC no li pertoca fer cap retret a Durant", Simó ha recordat que "els seus companys de CiU ja ho han fet internament o externament" i ha constatat que el líder d'Unió "no ha actuat en la línia del que havien decidir els seus òrgans de decisió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Simó ha defensar que, "si en un moment avales el programa i el projecte, després has de ser lleial". En tot cas, no ha volgut opinar sobre si Duran hauria de seguir sent el portaveu de CiU al Congrés i no creu que el relleu faci que variïn les relacions entre CiU i ERC, ja que aquestes sempre han passat per Oriol Junqueras i Artur Mas o, en el dia a dia, pels màxims representants dels grups al Parlament. "La relació no depèn de qui tingui la secretaria general", ha assegurat Simó.

stats