Política 28/08/2013

Balmón: "Estic fart que em doni lliçons la senyora Tura"

El secretari d'Acció Política del PSC nega autoritarisme i replica a Martí que no pot pretendre que tothom pensi com ell

Acn
3 min

Barcelona"Jo ja estic fart que em doni lliçons la senyora Tura, fart, perquè ella oblida la seva trajectòria dins el partit". Així de clar s'ha expressat el secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, en declaracions a Ràdio Barcelona, on ha demanat a l'exconsellera que deixi de molestar. "Qui no vulgui estar on no vol estar, el que ha de deixar és d'incomodar", ha opinat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que Tura critiqués l'article de Balmón al diari 'El Periódico' i considerés "forassenyada" l'actitud de la direcció del PSC, el secretari d'Acció Política dels socialistes catalans ha respost amb vehemència i ha assegurat que està "fart" de les reflexions de Tura, especialment que digui que ERC és el referent.

També ha negat l'autoritarisme que ha insinuat el líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí. "No accepto la paraula 'autoritarisme'. Martí pertany a la direcció del partit i allà es fan els debats. El que tu no pots pretendre és que tothom pensi com tu quan hi ha una majoria que pensa diferent", li ha replicat.

Ha remarcat que els debats existeixen, i ha lamentat que hi hagi una minoria "sobredimensionada mediàticament que intenta allò que no aconsegueix dins el PSC".

El socialista ha defensat la tesi del seu article i ha assegurat que a ell no el preocupen les idees ni les discrepàncies, sinó les conductes. "El que sobra és gent que té conductes que són poc respectuoses i responsables", ha opinat. S'ha referit a aquells que, sent membres de l'executiva, critiquen les decisions que pren aquest òrgan. "No pot ser que el partit decideixi un document que tanca la posició i tu surtis a fora i diguis una altra cosa quan tens responsabilitats dins aquest partit", ha etzibat.

Ha fet referència especialment al document de Granada i als que van votar-hi a favor en el consell nacional del partit quan portaven una setmana criticant-lo "només per tenir dimensió mediàtica". "Això fa mal al projecte", ha advertit Balmón, que ha reclamat "coherència" i sobretot ser "una mica lleial, no fidel, sinó lleial".

Balmón ha assegurat que ell té amics personals dins l'executiva i no vol acabar malament amb ells, i ha explicat que aquestes reflexions ja les ha fet en les últimes reunions de l'executiva, fins i tot les ha transmès a algun crític.

Sobre les primàries a candidat de la Generalitat, ha opinat que no creu que CiU torni a avançar les eleccions després de "l'agra experiència" de fa menys d'un any.

Martí reclama poder expressar opinions diferents

També en declaracions a Ràdio Barcelona, Jordi Martí ha defensat que es puguin expressar punts de vista diversos i ha rebutjat que els partits siguin "capses tancades en què tot el debat es porta endins i després s'actua amb una sola veu". "A mi em sembla que és una cosa del passat", ha opinat.

Martí ha reconegut que les tensions dins el PSC existeixen des dels inicis, però ho ha reivindicat com un reflex de la societat. "Fins ara no hem aconseguit trobar aquest punt d'acord, s'ha de continuar treballant", ha dit. Malgrat tot, ha assegurat que no es veu fora del PSC.

Sobre la Via Catalana, ha admès que té una "certa contradicció", perquè entén que hi ha motius per sortir al carrer, però la manera com s'ha plantejat la cadena no li acaba de convèncer. "Vull donar-hi dues voltes més, i és en aquest debat en el qual estic", ha conclòs.

Tot i els articles publicats, Martí i Balmón han coincidit uns minuts en antena i tots dos han mantingut les formes i han assegurat que intenten treballar conjuntament, encara que tinguin alguns punts de vista diferents en algunes qüestions.

stats