Política 22/10/2012

Mas demana al món econòmic que no s'espanti i no obstaculitzi el procés català

Creu que l'economia catalana ha de creure's el seu paper i fer pinya amb la resta de la societat

Acn
2 min
Artur Mas al Tribuna Barcelona

BARCELONAEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat al món econòmic que no s'espanti i no obstaculitzi el procés català. Davant d'un centenar d'autoritats i empresaris reunits en un dinar organitzat per Barcelona Tribuna, Mas ha demanat "fer pinya" i demostrar "caràcter col·lectiu" en la nova etapa que inicia Catalunya. "Si ens espantem excessivament i se'ns veu que ens espantem, aleshores ens agafaran un cop més la mida i no ens anirà bé", ha advertit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igual que polítics i institucions no han de fer pressió sobre l'economia, Mas també ha demanat als empresaris que entenguin el canvi de mentalitat que s'està produint. "No cal significar-se gaire, simplement no anar-hi en contra", ha dit.

El paper d'ERC al procés

Mas ha reconegut que ERC sempre podrà dir que ells ja hi eren en el procés que ara sembla majoritari a Catalunya. Però alhora ha remarcat que aquest tipus de projectes "només es poden desenvolupar si compten amb majories socials àmplies, i aquestes majories no han estat amb ERC". En aquest sentit, ha opinat que els corrents independentistes eren fins ara "molt o bastant minoritaris" i no aplegaven "el cos central de la societat catalana".

Ara bé, això ha evolucionat i s'ha convertit, ha continuat, en un procés més transversal, amb sectors del PSC, d'ICV i també del partit majoritari, ha dit, CiU. "Quan això és així vol dir que l'horitzó s'amplia, i aleshores el paper d'ERC difícilment serà de lideratge, serà un paper d'acompanyament al Parlament", ha opinat.

I és que Mas ha defensat la necessitat que hi hagi una formació, CiU, sobre la qual recaigui el pes principal d'aquest projecte, amb el seu aval corresponent a les urnes. Segons el president, el 25 de novembre s'observarà des de fora si hi ha una majoria sobiranista al Parlament, però també si hi ha una formació "que té prou urpes per liderar un procés d'aquestes característiques, que no es pot liderar des de la fragmentació". És per això que ha reclamat ja el vot d'algunes persones que no optarien per CiU "en circumstàncies normals", però ha dit que una vegada acabat el procés "les aigües es poden resituar".

stats