POLÍTICA
Política 03/03/2014

Camacho: "Mas només té el suport de la CUP, d'ERC i de la Catalunya subvencionada"

Considera que el 'no' d'ICV a participar en un front europeu per la consulta és la prova que el president de la Generalitat està cada cop més sol i només té el suport dels "extremistes" de la CUP i els "independentistes" d'ERC

Ara / Efe
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha explicat aquest dilluns que traslladarà als populars europeus que el president de la Generalitat, Artur Mas, "està sotmès a un aïllament polític" i que "la majoria silenciosa i la Catalunya productiva" no volen la independència de Catalunya. "Mas es queda només amb el suport de la CUP, d'ERC i de la Catalunya subvencionada", ha etzibat, mentre que, a criteri seu, "la Catalunya silenciosa i la productiva no dóna suport a aquest procés rupturista que trenca la nostra història i els nostres llaços d'amistat amb la resta d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Sánchez-Camacho ha explicat que comunicarà aquest missatge als socis europeus quan assisteixi, en qualitat de presidenta del Comitè Electoral Nacional, a la reunió que tindrà lloc aquest cap de setmana a Dublín, on els populars europeus escolliran el seu candidat a la presidència de la Comissió Europea (CE). Segons Camacho, "Mas està cada vegada més sol" i va "de fracàs en fracàs cap a una derrota final" que serà ni més ni menys quan constati, ha dit, que la consulta del 9 de novembre no es farà perquè l'Estat ho impedirà.

"Primer - ha assegurat- el va abandonar el PSC, i després Unió comença a admetre les greus conseqüències del seu projecte i la possible ruptura de la coalició. Ara es desmarca ICV de cara a les europees, i a Mas només li queden els extremistes de la CUP i els independentistes d'ERC". La presidenta dels populars catalans ha subratllat que fins als nacionalistes europeus han "abandonat" a Artur Mas, perquè creu que el PNB s'ha desmarcat del seu missatge per la seva " radicalitat ", els independentistes escocesos "no volen fer una foto amb ell" i els nacionalistes flamencs han renunciat a la independència en el seu programa electoral "perquè no volen sortir de la UE".

Unió també hi serà

Sánchez-Camacho ha destacat la "importància" del seu viatge a Dublín, on ha puntualitzat que també Unió hi serà present perquè forma part dels populars europeus, i ha assegurat que, a més de la "soledat" del president de la Generalitat, també comunicarà als seus socis europeus" el compromís de la societat econòmica, que no vol un procés de ruptura". "Mas també es queda sol dins de la Catalunya productiva, que ha trencat el seu silenci i s'ha demostrat que gran part dels empresaris veuen el procés independentista com una amenaça a l'economia i a la creació d'ocupació", ha dit.

stats