Política 29/04/2015

Malestar a Convergència pels atacs a Mas de la plataforma pròxima a Duran

Fonts del partit asseguren que "això és una deslleialtat absoluta i que tindrà resposta"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
PLANS DIVERGENTS  Duran no subscriu el pla de Mas per celebrar eleccions plebiscitàries.

MadridMalestar, fins i tot crispació, a Convergència pels durs atacs de la plataforma propera a líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, al president de la Generalitat, Artur Mas. En el seu compte a Twitter, Construïm va voler desacreditar dimarts a la nit Mas en dos missatges, així com també les pretensions independentistes i la proposta d'una declaració unilateral d'independència si les forces sobiranistes guanyen en les plebiscitàries del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de CDC han assegurat aquest dimecres que saben que darrere de Construïm hi ha Duran i el seu número dos al Congrés, Josep Sánchez Llibre, i que "això és una deslleialtat absoluta i que tindrà resposta".

Al primer dels tuits, Construïm advertia que "si algú es pensa que els Estats Units i/o la UE forçaran Espanya a negociar la DUI, que viatgi una mica i s'assabenti el pa que s'hi dóna".

L'altra ja era molt més directa en contra del president de la Generalitat. "Realitat: l'últim viatge de Mas als EUA és la primera vegada que un president de la @gencat no aconsegueix una foto amb cap càrrec important", assenyalava.

Es tracta d'una nova topada entre CDC i el sector d'UDC proper a la plataforma Construïm en un moment en què les relacions ja estan caldejades i s'està pendent que la formació liderada per Duran decideixi en referèndum quin rumb manté de cara a les properes eleccions autonòmiques. Fonts de la direcció d'Unió asseguren a l'ARA que l'única manera de mantenir la coalició seria que Mas decidís no fer anticipades.

Segons va avançar l'ARA, Construïm va ser registrat com a partit polític per persones vinculades a Unió i a E-Cristians. L'acta notarial de fundació presentada al ministeri de l'Interior es va fer cinc dies després del 9-N.

stats