Política 09/11/2014

Front comú de PP i PSOE contra el dret a decidir: les reaccions al 9-N des de Madrid

Gaspar Llamazares dóna suport a la consulta i rebutja els intents de prohibir-la

Ara
2 min

BarcelonaEl govern espanyol considera que les dades de participació facilitades per la Generalitat no tenen "cap validesa" perquè no hi ha "mecanismes de control". Fonts de l'executiu de Rajoy han recordat aquest diumenge que la jornada de participació a Catalunya no té cobertura legal" ni "garanties democràtiques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de la Moncloa també han advertit aquest migdia que l'actitud de Mas avui no beneficia les relacions polítiques entre els dos governs en el futur. La possibilitat de girar full i obrir una nova fase de diàleg a partir de demà, diuen, es complica. Rajoy segueix els esdeveniments des del seu despatx i no hi ha cap compareixença pública prevista.

El PP ha aprofitat un acte sobre els 25 anys de la caiguda del Mur de Berlín per parlar del 9-N. El cap de files dels populars al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha comparat el procés participatiu amb el Mur de manera constant, i ha preguntat als assistents: "¿Creieu que Artur Mas hauria enderrocat el Mur?".

A l'acte del PP sobre el Mur de Berlín hi han convidat el vicepresident de Societat Civil Catalana José Rosiñol, que ha parlat només de la situació a Catalunya. Ha demanat la "solidaritat" dels espanyols davant la "farsa democràtica" que, a parer seu, és el 9-N. També ha dit que "el nacionalisme és l'avantsala de l'autoritarisme".

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha valorat la cita durant una trobada amb militants del PSC a Toledo, on se celebra una assemblea de les Joventuts Socialistes d'Espanya (JSE). "Llibertat no és el mateix que separació i el que cal dir als catalans és que junts podrem fer front tant a les desigualtats com a l'atur", ha assegurat Sánchez.

L'ex coordinador general d'Izquierda Unida Gaspar Llamazares ha mostrat el seu suport a la consulta del 9-N i el seu rebuig als intents de prohibir-la per part de les institucions de l'Estat. "El meu respecte a la mobilització cívica i a la votació ciutadana dels catalans. El meu desacord amb el veto, el greuge i la confrontació", ha tuitejat Llamazares.

stats