Política 29/11/2016

Domènech troba una "irresponsabilitat" que el Govern no entri a debatre el finançament

"Catalunya s'ha de defensar a cadascuna de les trinxeres possibles", afirma el portaveu d'En Comú Podem

Dani Sánchez Ugart
1 min
Domènech proposa crear una comissió al Congrés per debatre el referèndum

MadridEl portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha afirmat aquest dimarts que seria una "irresponsabilitat" que ni el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ni el president, Carles Puigdemont, participin respectivament a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) ni a la conferència de presidents on es debatrà el finançament de la comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ximo Puig vol l’ajuda de Catalunya per al nou finançament

"Catalunya s'ha de defensar a cadascuna de les trinxeres possibles", ha afirmat Domènech a l'entrada de la junta de portaveus del Congrés. La reunió del CPFF, on es repartiran els objectius de dèficit per a les autonomies, se celebrarà dijous i el Govern encara no ha aclarit si hi participarà o no. En principi hi hauria d'assistir Junqueras, que a més de la vicepresidència assumeix la cartera d'Economia. Els consellers del ram es reuneixen en aquesta trobada amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i en aquesta ocasió també amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría. En els dos CPFF que hi ha hagut mentre Junqueras ha estat vicepresident, en un va excusar la seva presència per un viatge oficial (el va substituir el conseller d'Exteriors, Raül Romeva) i a l'altre hi va assistir.

El portaveu del PDECat, Francesc Homs, s'ha referit també a la qüestió aquest dimarts i ha assegurat que "dóna suport" a qualsevol decisió de la Generalitat. Homs ha avançat també que faran una interpel·lació al govern espanyol demà dimecres per comprovar si la voluntat de diàleg de l'executiu va de debò.

stats