Política 24/05/2015

Alfred Bosch: "El poble ha parlat i ha parlat a favor d'un canvi profund"

ERC es converteix en la quarta força a Barcelona amb 5 regidors, empatada amb Ciutadans

Roger Tugas / Selena Soro
2 min
Alfred Bosch durant la seva intervenció / ARA

Barcelona"El poble ha parlat i ha parlat a favor d'un canvi profund, i això ens inclou a nosaltres". Així ha començat la seva intervenció l'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, que amb 5 regidors s'ha convertit en la quarta força a la capital catalana, empatada amb Ciutadans. Bosch ha felicitat la ciutadania per l'alta participació, així com a la "més que probable alcaldessa de Barcelona", Ada Colau, amb el que ha qualificat d'una "victòria molt treballada". L'alcaldable per Barcelona també ha felicitat la CUP per la seva entrada al consistori, i ha subratllat que a la capital catalana han guanyat les forces partidàries del sí, "que han pujat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha afirmat que el partit no pensa renunciar a "assolir la capitalitat de Barcelona en una República Catalana". Per a ell, l'esperit del partit, ha dit, seguirà sent "la igualtat, la honradesa i la capital d'estat". El cap de llista d'ERC s'ha referit també a la seva voluntat de cosir Barcelona i convertir-la en una "ciutat per a tothom": "buscarem acords per resoldre els problemes de la gent", ha dit.

El president d'Esquerrra Republicana, Oriol Junqueras, s'ha felicitat perquè a Catalunya hi hagi ara "més regidors sobiranistes que mai a la història", i ha afirmat que avui estem" més a prop de tots els objectius que s'ha marcat aquest país". Junqueras s'ha alegrat també que el conjunt del vot sobiranista hagi passat del milió cent mil al milió quatre-cents mil. Amb aquests resultats, ha dit, "la llibertat, la transparència, la netedat i la justícia surten reforçades". El president d'ERC ha subratllat que el seu partit és la segona força a l'àrea metropolitana: "a fe de Déu que hem irromput amb força", ha exclamat.

Junqueras ha afirmat que avui el país està un pas més a prop del 27S i de la independència, i ha recordat que ERC són "els que no es rendeixen". S'ha acomiadat als crits d'independència dels militants.

Uns resultats positius

ERC ha obtingut 5 regidors a Barcelona, amb un total de 76.327vots al 99% escrutat. A Sant Vicenç dels Horts, el partit guanya 3 regidors i en suma un total de 9. Entre d'altres, ERC torna també als ajuntaments de l'Hospitalet (amb 2 regidors), al de Badalona (amb 3), al de Lleida (amb 3), al de Girona (amb 4 regidors), al de Tarragona (amb 4), al de Sabadell (4), al de Terrassa (4), al de Mataró (4), al de Sant Cugat (3), al de Cornellà (2), i al de Sant Cugat (amb 3 regidors).

En les darreres eleccions municipals de 2011, Esquerra Republicana de Catalunya va obtenir un total de 1.377 regidors arreu de Catalunya.

L'alta participació i el procés sobiranista

"L'increment de la participació és una notícia extremadament positiva per a la democràcia, que ens agradaria vincular a la sobremobilització dels catalans i catalanes i al procés sobiranista". Aquesta ha estat la primera valoració que haavia fet abans de saber-se els resultats definitius el secretari general adjunt d'ERC i cap de campanya nacional, Lluís Salvadó. Durant la primera compareixença del partit al Centre Cultural El Born, el cap de campanya a Barcelona, Josep González Cabdall, ha valorat també "molt positivament" l'increment de participació.

stats