Política 06/04/2016

El Govern exigeix a l'estat espanyol que "deixi tranquils els ajuntaments catalans"

La consellera Mertixell Borràs critica que s'intenti "reprimir els opinions democràtiques" investigan alcaldes

G.p.
1 min
Carles Puigdemont i Josep Rull, abans de començar el ple

Barcelona"Deixin tranquils els ajuntaments catalans". Així de contundent s'ha mostrat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, durant la sessió de control al Govern en el Parlament per respondre a "la persecució" a que l'estat espanyol "sotmet" els alcaldes que van donar suport a la declaració de ruptura del 9 de novembre aprovada pel Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a una pregunta de la diputada de Junts pel Sí (JxSí) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, Borràs ha traslladat el suport de l'executiu als alcaldes i regidors investigats per l'Audiència Nacional. Segons la consellera, aquestes actuacions jurídiques "responen a la voluntat explícita del Govern de reprimir les opinions democràtiques".

Borràs ha argumentat que en cap cas els integrants dels 286 municipis investigats han comés prevaricació, malversació o desobediència, i ha assegurat que tots ells sentiran l'"escalf i el suport" de la Generalitat. El debat al Parlament ha arribat després de dies de tibantors entre Junts pel Sí i la CUP, i de que l'esquerra anticapitalista hagi lamentat la manca de gestos del Govern mentre els regidors independentistes eren investigats.

De fet, Borràs ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar que la "persecució de l'estat espanyol" ha afectat també alcaldes i exalcaldes convergentes, així com l'expresident de la Generalitat, Artur Mas.

stats