Política 21/07/2017

Junqueras proposa que els votants del 9-N aportin 2,1 euros en una "caixa de resistència" per a les multes als inhabilitats

El Tribunal de Comptes demana 5 milions d'euros a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs

Ara
1 min
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras

BarcelonaEl vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, proposa la creació d'una "caixa de resistència" que cobreixi els cinc milions d'euros que el Tribunal de Comptes demana als inhabilitats per l'organització del procés participatiu del 9-N. El Tribunal de Comptes va obrir el procediment per investigar si Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs han de respondre amb el seu patrimoni personal els costos del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El 9-N vam votar 2.344.828 persones, en un procés participatiu exemplar. És a dir, 2,1 euros per vot és la factura econòmica que ara ens volen girar", ha apuntat Junqueras en un article que publiquen 'El Nacional' i 'El Punt Avui'. "No tinc cap mena de dubte que cap dels vam participar en la votació –i gosaria dir també que molts dels que pel motiu que sigui no van anar a votar aquell dia– estaran més que satisfets d’aportar aquesta quantitat per fer front a la nova ofensiva del govern espanyol, ara sobre el patrimoni de les quatre persones ja condemnades del govern que presidia Artur Mas", afegeix el vicepresident econòmic del Govern.

Junqueras considera un fet "insòlit" els requeriments als organitzadors del 9-N i critica que, en canvi, no es demanin responsabilitats en altres casos que han costat una gran despesa econòmica a l'erari públic. "No ens sorprèn que no es demani cap responsabilitat per a l’afer Castor, que suma 1.350 milions; pel rescat de les radials de Madrid, de 3.718 milions, o pel rescat fraudulent dels bancs, que ha costat desenes de milers de milions d’euros, entre molts d’altres", assenyala.

stats