Política 02/06/2015

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet nega haver cobrat comissions i dubta que se'n cobrin als altres ajuntaments

Bartomeu Muñoz al·lega que està sent jutjat pel cas Pretòria per no respondre les preguntes sobre la presumpta trama de corrupció urbanística

Laia Vicens
1 min

BarcelonaL'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz (PSC) ha negat aquest dimarts haver cobrat comissions ni haver acceptat suborns per requalificar terrenys i adjudicar obra pública. Muñoz ha comparegut a la comissió del frau fiscal i l'evasió, que s'ha centrat en el cas Pretòria, juntament amb les compareixences dels exalts càrrecs de CDC Macià Alavedra i Lluís Prenafeta i l'exdiputat del PSC Luis Garcia, àlies 'Luigi'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, no només ha negat la seva implicació en el cas, sinó que ha arribat a posar en dubte el cobrament de comissions en qualsevol ajuntament de Catalunya. Malgrat això, ha refusat respondre a fons les preguntes dels diputats sobre el cas Pretòria al·legant que està sent jutjat pel mateix. "Donarem les explicacions suficientment convincents a la justícia", ha afirmat.

Muñoz ha reconegut, això sí, una "amistat personal" de molts anys amb Luís García, el presumpte cervell de la trama.

Montilla, "estalviador"

Muñoz ha assegurat que José Montilla va ser un "magnífic president" i l'ha qualificat de "tremendament estalviador". Ho ha explicat en ser preguntat per una conversa en què deia que li convenia més una victòria d'Artur Mas que del mateix José Montilla, que era el candidat del seu partit, el PSC.

Així, ha explicat que els alcaldes i regidors van demanar a Montilla més inversions per als seus municipis.

stats