Política 20/07/2017

L'oposició veu "normalitat" en l'actuació de la Guàrdia Civil i demana explicacions a Artur Mas

Mireia Boya, de la CUP, ha parafrasejat Tejero: "Quieto todo el mundo"

Marc Toro / Ot Serra
2 min
Germà Gordó i Artur Mas en un acte al Palau de la Generalitat

BarcelonaL'oposició ha vist amb normalitat la intervenció de la Guàrdia Civil per investigar el cas 3% i han acusat Convergència de seguir al Govern "tapant" casos de corrupció. Un dels primers a reaccionar ha estat el president de Ciutadans, Albert Rivera, que a través de Twitter ha acusat la formació nacionalista d'amagar amb el "cop separatista el botí de 30 anys de comissions". "Adeu, CDC", ha sentenciat.

La líder de l'oposició, Inés Arrimadas, ha assegurat que no és "cap sorpresa" la investigació de la Guàrdia Civil i ha dit "prou a la corrupció del 3%".

Des del Parlament, el portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha dit que els escorcolls d'aquest matí "posen de manifest que l'ombra de corrupció" sobre CDC "és molt llarga". És per això que, després de qualificar l'actuació de la Guàrdia Civil d'"ordinària", ha demanat "explicacions" als dirigents de l'antiga CDC i el PDECat i ha titllat d'"increïble" i "esperpèntic" que l'expresident Artur Mas, "abalador" de Gordó, continuï decidint "des de les fosques" l'estratègia del Govern i Junts pel Sí però que "no doni la cara" pel presumpte cas 3%.

En una línia semblant s'ha expressat el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Ferran Pedret. Al seu parer, l'entrada de la Guàrdia Civil a la cambra catalana entra dins la "normalitat" de la investigació sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència. I tot i que ha considerat que "a aquestes altures la prova que es pugui obtenir a través d'escorcolls és limitada", ha reclamat que "s'arribi fins al fons de l'assumpte". Com Coscubiela, doncs, també ha demanat explicacions a Artur Mas i el PDECat, i ha acabat agraint a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la seva col·laboració amb els agents de la Guàrdia Civil. En aquest sentit, ha afegit que confia que "no s'estigui obstaculitzant una investigació tan rellevant com aquesta", en referència al fet que Turull no hagi permès l'entrada dels agents a la Generalitat.

L'actuació de Turull, precisament, ha estat molt criticada pel PP. El portaveu adjunt dels populars al Parlament, Santi Rodríguez, ha considerat que és una "imatge poc edificant" que un polític doni instruccions per sobre les autoritats judicials per "evitar i obstaculitzar" una investigació sobre un cas de corrupció. "Queda fora del que acostuma a passar en les democràcies normals", ha dit.

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha parafrasejat el general Tejero quan va assaltar al Congrés: "Quieto todo el mundo", ha piulat a Twitter.

stats