Política 30/09/2014

Margallo avisa Mas que no posi en risc "la situació de privilegi" de Catalunya

El ministre d'Exteriors diu que "no es pot navegar contra el vent"

Ara/acn
1 min

MadridEl ministre d'Exteriors del govern espanyol, José Manuel García-Margallo, avisa sobre els riscos que, a parer seu, suposa desobeir la suspensió cautelar de la llei de consultes i el decret del 9-N. Abans d'assistir a un esmorzar informatiu a Madrid, ha alertat el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè no faci "retrocedir" el país i el faci perdre la "situació de privilegi" que té en termes històrics –d'aquests últims 30 anys, i no pas per comparació amb altres territoris de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Margallo ha assegurat, davant les preguntes dels periodistes, que mai com ara, amb l'Espanya autonòmica, Catalunya havia disposat d'un nivell de "prosperitat" i de "reconeixement" identitari semblant. Fent referència a la metàfora marinera que va fer Mas aquest cap de setmana –va dir que, quan als vaixells se'ls espatlla el motor, despleguen les veles– ha subratllat que "no es pot navegar contra el vent".

Ha fet pinya amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i ha assegurat que ahir van quedar paleses tres coses: que l'estat de dret "funciona amb normalitat", que la Generalitat ha "trencat unilateralment el contracte social" nascut a la Transició i que "el diàleg sempre està obert", ajustat a la "legalitat" i amb "lleialtat institucional".

stats