EUROPARLAMENT
Política 24/10/2012

Maria Badia dimiteix de secretària general del PSOE a l'Eurocambra per la carta contra les amenaces militars

L'eurodiputada, que havia provocat "malestar" en el si del seu grup, manté l'acta al Parlament, però no vol "generar cap problema a la direcció federal" dels socialistes

Laia Forès
1 min
Els quatre eurodiputats catalans Raül Romeva, Maria Badia, Ramon Tremosa i Salvador Sedó / ACN

Brussel·lesL'eurodiputada catalana Maria Badia ha dimitit com a secretària general dels socialistes espanyols al Parlament Europeu –l'equivalent a la número dos del grup– a causa de les crítiques que havia generat el fet que firmés una carta juntament amb altres europarlamentaris de CiU, ICV i ERC contra les amenaces militars a una hipotètica autodeterminació de Catalunya. Els autors de la missiva denunciaven que hi ha "risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns" i instaven la UE a "intervenir de forma preventiva per garantir que la resolució del conflicte català sigui pacífica i democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, alguns mitjans com 'El Mundo' han carregat en portada contra la iniciativa i, segons han confirmat fonts socialistes europees a l'ARA.cat, Badia ha cregut que això "podia generar algun problema al grup socialista espanyol a l'Eurocambra" i, per tant, ha presentat la seva renúncia al càrrec. Segons les mateixes fonts, l'eurodiputada –que manté l'acta– creia que "havia de signar la carta" i per això ho va fer, però vol evitar que això perjudiqui els socialistes. De fet, en una reunió del grup del PSOE europeu dilluns a la tarda alguns eurodiputats ja haurien mostrat el seu "malestar" per la firma de Badia, tot i que les mateixes fonts especifiquen que no l'haurien forçat a presentar la dimissió.

stats