DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 20/02/2013

Rajoy branda la Constitució davant del sobiranisme català i defensa la "indissoluble" unitat d'Espanya

El president espanyol crida a "respectar" el text constitucional i només ofereix diàleg "si es compleix la llei". Recorda que només el govern espanyol pot convocar referèndums

Joan Faus / Ferran Casas
1 min
Mariano Rajoy durant la seva intervenció al Congrés en el debat de política general / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet una dura intervenció sobre el repte sobiranista català en el seu discurs d'obertura del debat de política general. Rajoy s'ha basat en brandar la Constitució com a línia vermella i en defensar la "indissoluble" unitat d'Espanya per deplorar les aspiracions de la Generalitat i només ha ofert "diàleg "si primer es compleix la llei", és a dir, la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Només el govern espanyol pot autoritzar la celebració de referèndums", ha recordat el president espanyol en referència a la possibilitat que Catalunya organitzi una consulta sobiranista l'any 2014, com consta al pacte CiU-ERC. "No és acceptable que des de les institucions es prenguin decisions contra la Constitució", ha atacat Rajoy.

El cap de files del PP no ha concretat cap mesura per satisfer les aspiracions catalanes i ni tan sols s'ha obert a una possible millora del finançament.

stats