Política 16/09/2014

Mas, a Junqueras: "No entenc què vol dir blindar la consulta, ja està blindada"

El president de la Generalitat replica al d'ERC que si els republicans volen entrar al Govern en parlaran

Roger Tugas
2 min
Oriol Junqueras agafa Artur Mas per les espatlles en un moment en què s'han creuat a l'hemicicle, durant el debat de política general al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEn la seva rèplica a Oriol Junqueras en el debat de política general, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que està "al 100% d'acord que el que genera més consens és la consulta del 9-N" i que ell és "el més interessat a complir allò acordat". "Digui'm alguna cosa que no s'hagi fet, hem fet pas a pas en tot el full de ruta", ha asseverat el president a Junqueras, molest pels dubtes mostrats a l'entorn del full de ruta cap al 9-N, motiu pel qual ha reclamat que no vol "mostrar ni una sola desconfiança, no és bo introduir dubtes". "Estem decidits que la consulta que vam decidir ha de trobar resposta", ha insistit Mas, tot i que ha matisat que el que "interessa és que sigui un procés reconegut arreu", i que "el que és fonamental és la resposta". En aquest sentit, el president català ha apuntat que "l'accent comú és donar la veu al poble per trobar una resposta i després poder-la implementar". Així, ha conclòs que està segur que es posaran "d'acord en els moments clau". "No en tingui dubtes, sortirà i sortirà bé", ha afirmat, i ha apartat el desenllaç de la consulta del que dictamini el TC: "La netedat de la resposta només depèn de nosaltres, no de Madrid".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant a l'oferta d'entrar a Govern per blindar la consulta, Mas ha respost que no entén "què vol dir blindar la consulta, ja està blindada". "El que hem de procurar és que, quan es faci, la consulta sigui vàlida arreu i no hi hagi cap dubte, si el que volem és que aquest procés acabi i acabi bé", ha matisat, i per això ha celebrat l'oferiment de Junqueras, ja que "va en la línia d'una fortalesa més gran del procés", tot i que ha admès que no resoldran una possible entrada a Govern en el debat de política general. "En parlarem les pròximes setmanes i ja veurem en quines condicions podem donar més fortalesa", ha dit.

stats