Política 09/03/2013

Màxima tensió Policia Nacional - Mossos per la presència del director del cos català davant de casa del cap de Método 3

El portaveu oficial de la policia espanyola desafia el desmentiment de la Generalitat i confirma als mitjans de comunicació que Manel Prat va recollir una dona que sortia del domicili de Francisco Marco poc abans que fos detingut, com havia avançat 'La Vanguardia'

Ara
1 min
Manel Prat, director general de la policia de Catalunya

BarcelonaLa mala relació entre el departament d'Interior i el ministeri del ram va 'in crescendo' i ha deixat el director dels Mossos d'Esquadra en una posició molt difícil. 'La Vanguardia' publicava aquest dissabte al matí que Manel Prat –nomenat el 2010 per Felip Puig i ratificat recentment per Ramon Espadaler– va ser vist el 18 de febrer al migdia davant del domicili del cap de Método 3, Francisco Marco. Segons aquest relat, el cotxe oficial de Prat va recollir una dona que sortia de casa del detectiu, amb el qual s'havia reunit. Els agents espanyols van comprovar la matrícula i van descobrir de qui era el vehicle.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La direcció general de la Policia de la Generalitat ha desmentit rotundament que la informació fos certa en un comunicat molt breu difós a les 12.11 hores d'aquest dissabte. "Davant la informació que avui publica el diari 'La Vanguardia', la direcció general de la Policia vol desmentir que al llarg del dia que s'esmenta a la informació el vehicle oficial del director general de la Policia hagués circulat o hagués estat estacionat davant la casa del cap de l'agència Método 3 a Barcelona", deia el text.

Però la guerra no s'acabava aquí. Hores després, els portaveus oficials de premsa de Prefectura Superior de Policia a Catalunya, del ministeri de l'Interior, confirmaven verbalment als mitjans de comunicació, incloent-hi l'ARA, que la dada era certa. El cos estatal, per tant, manté que efectivament el cotxe de Prat va ser davant de la casa de Marco.

Tot i així, els portaveus del departament d'Interior han indicat aquesta tarda que es refermen en el comunicat del migdia, i no han volgut entrar en detalls.

stats