Política 28/08/2015

Iceta demana a Junts pel Sí que exigeixi a Mas i CDC explicacions per no convertir-se en "Junts per tapar el 3%"

El primer secretari del PSC reitera que Mas s'hauria de comprometre a prendre responsabilitats polítiques i renunciar als càrrecs si es proven irregularitats

Acn
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una atenció als mitjans aquest diumenge a Vilanova del Camí / ACN

BarcelonaEl candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, considera que hi ha qüestions que no han estat "suficientment explicades ni aclarides" sobre el finançament de la fundació de CDC i del mateix partit. Per a Iceta, les explicacions que s'han donat són "ineficients", mentre que les informacions sobre el suposat finançament irregular són "permanents", i demana a Mas que es comprometi al fet que, si queden provades irregularitats, prengui responsabilitats polítiques i renunciï als seus càrrecs. "Esperem que siguin els membres de Junts pel Sí els primers a exigir explicacions a CDC i a Artur Mas, perquè no es converteixi la candidatura en 'Junts per tapar el 3%'", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre els escorcolls de la Guàrdia Civil a CDC, Miquel Iceta ha recordat que ells ho han estat advertint des de fa molt temps i assegura que hi ha qüestions que "no han estat suficientment explicades ni aclarides sobre el finançament de la fundació de CDC i de la mateixa CDC". "Hem demanat explicacions en diferents ocasions al president Mas i li hem demanat que es comprometi al fet que, si finalment queda provat que s'han produït aquestes irregularitats, ell prengui responsabilitats polítiques i renunciï als seus càrrecs", ha precisat Iceta.

En aquesta línia, ha assegurat que Junts pel Sí ha fet un argumentari per explicar el paper de lideratge del president Mas en la lluita contra la corrupció i que "per ara no ho han sabut veure", perquè afirma que quan afecta el seu partit les explicacions que es donen són "ineficients" i l'acumulació de dades i informacions sobre el suposat finançament irregular són "permanents".

La "veritat" sobre la sortida d'una Catalunya independent de la UE

El primer secretari del PSC ha afirmat que és "absolutament imprescindible" que les forces polítiques diguin "la veritat" sobre una qüestió "vital" com la sortida d'una Catalunya independent de la Unió Europea. "No ens podem permetre sortir de la UE ni 24 hores", ha declarat, i ha afirmat que qualsevol projecte que impliqui aquest risc hauria de ser "abandonat per perjudicial per als interessos de Catalunya".

Davant d'això, creu que no hi ha una solució "unilateral" per a l'encaix de Calalunya en el conjunt d'Espanya i d'Europa. "Ha de ser sempre per la via del diàleg, la negociació i el pacte", ha conclòs.

stats