Política 10/09/2014

Monago: "Els membres de Súmate tenen síndrome d'Estocolm"

El president d'Extremadura diu a Antena 3 que el que tenen els membres de la plataforma de castellanoparlants independentistes "és a tots els manuals de psiquiatria"

Ara
1 min

Barcelona"Com es queda quan veu extremenys demanant la independència de Catalunya?". Amb aquesta pregunta de Susana Griso, la conductora del programa d'Antena 3 'Espejo Público', han arrencat les declaracions del president d'Extremadura, José Antonio Monago, en què ha dit que els membres de Súmate –la plataforma de castellanoparlants favorable a la independència de Catalunya– pateixen la "síndrome d'Estocolm", com les persones segrestades que acaben estimant-se els seus segrestadors o, almenys, simpatitzant-hi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquest fenomen és als manuals de psiquiatria", ha dit. " Quan ets en un ecosistema, t'és més còmode remar-hi a favor que enfrontar-hi. En molts casos no poden parlar. Si no els obliguen a dir aquestes coses, hi són a prop", ha interpretat.

"Jo sempre dic que tinc més família catalana que extremenya, per l'emigració, i alguns vénen a l'estiu. Jo els diria que parlin amb els seus parents a Extremadura o Andalusia. Que viatgin una mica, perquè el que passa és que no surten gaire d'allà i llavors acaben tenint síndrome d'Estocolm. I queda molt 'guai' ser més català que el nascut a Catalunya", ha afegit.

stats