DRET A DECIDIR
Política 23/11/2013

El PP advoca ara perquè tots els espanyols entrin a debatre el dret a decidir per no deixar-lo només als catalans

Esteban González Pons no veu l'embat sobiranista un "ultimàtum", sinó un simple "toc d'atenció" al que des d'Espanya s'ha de respondre, ha afegit, "mostrant a Catalunya que és vital per a l'economia" espanyola

Ara / Efe
2 min

AlacantEl vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, ha reclamat avui la participació constructiva de tots els espanyols en el debat sobre el dret a decidir i no deixar-ho només per als catalans, perquè, a criteri seu, la qüestió no és l tema no és com i quan es va Catalunya, sinó com i quan es reparteix Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la inauguració de la convenció de Noves Generacions del PP valencià, González Pons ha precisat que cal veure la qüestió catalana com "un toc d'atenció" i no com "un ultimàtum". En ser, a criteri seu, un toc d'atenció i no un ultimàtum, ha afegit, es requereix una resposta i no una plantada.

"I si des de Catalunya es crida la nostra atenció a la resta d'Espanya, que li mostri a Catalunya l'important que és per a tothom que se sentin còmodes a Espanya. Els catalans i Catalunya són vitals per a la nostra economia, però sobretot formen part del nostre cor d'espanyols el mateix que les nostres comunitats", en referència a les dominades pel PP.

El "desastre" del 28-N

González Pons ha fet balanç del primer aniversari de les eleccions catalanes del 2012, del "desastre de CiU" , i ha assenyalat que, un any després, els polítics catalans només parlen de la independència i són "incapaços" de lluitar contra l'atur, deute públic o la racionalització de l'administració. Manté així que el procés català és cosa de les elits polítiques i no de la societat.

"Un país pot sobreviure amb polítics molt xerraires, però cap comunitat pot sobreviure sense polítics treballadors" , ha postil·lat, des de la seguretat que a Catalunya els seus dirigents "han deixat de treballar" i "per això cada vegada hi ha menys feina per a tots".

Segons la seva opinió, aquest és un problema que afecta a tota Espanya, que no és un assumpte de catalans contra espanyols, perquè Catalunya "sempre ha estat Espanya". "Si separéssim Catalunya de la resta no estaríem deixant un tros de banda, sinó partint Espanya en dos", ha indicat.

Per això, el seu criteri és que els independentistes no volen separar Catalunya d'Espanya, sinó "dividir Espanya", i el seu dret a decidir és en realitat un dret que no decideixin els altres.

Com que el tema afecta "a tots " els espanyols, al futur d'Espanya i és responsabilitat "de tots", el dirigent del PP ha posat èmfasi en la necessitat de prendre consciència que si hi ha un debat han d'opinar "tots els espanyols" i no deixar-ho només als catalans.

stats