Política 06/10/2013

El PP recupera l'avantatge electoral, segons un sondeig d''El País'

Tres de cada quatre enquestats suspèn Mariano Rajoy com a president de l'executiu espanyol i un 85% rebutja el paper de Rubalcaba com a cap de l'oposició

Ess3
1 min

El PP ha recobrat el seu avantatge electoral sobre el PSOE, segons un sondeig de Metroscopia elaborat pel baròmetre d'octubre del diari 'El País', que en publica els resultats en l'edició d'aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La consulta, elaborada els dies 2 i 3 d'octubre amb una mostra de 1.000 persones i un nivell de confiança del 95,5%, conclou que el PP tindria el 34,1% dels vots enfront del 30,1% del baròmetre de setembre, i el PSOE baixaria al 29% des del 30,5% que va aconseguir en la consulta del mes passat.

Després del PSOE i el PP se situen en intenció de vot IU, amb un 11,5% −un 11,6% al setembre− i UPyD, amb el 9,1% −9%, el mes passat.

Pel que fa a la gestió dels líders polítics, el 75% dels consultats desaprova la de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol i un 85% rebutja la d'Alfredo Pérez Rubalcaba (PSOE) com a líder de l'oposició.

La de Cayo Lara (IU) suscita un 65% de desaprovació i la de Rosa Díez (UPyD) troba un 58% d'opinions desfavorables en la seva tasca d'oposició al govern espanyol.

stats