CIMERA DEL PACTE FISCAL
Política 30/05/2012

El PSC reclama una proposta de pacte fiscal aprovada per "unanimitat"

Pere Navarro demana que la millora del finançament serveixi per millorar les polítiques socials i es conforma amb més protagonisme en la recaptació

O. March / S. González
1 min
Pere Navarro i Rocio Martinez-Sampere a la cimera sobre el pacte fiscal, al Palau de la Genralitat / ACN

BarcelonaEl PSC ha reivindicat a la cimera un pacte fiscal que doni més diners per a Catalunya, més poder de decisió i una solidaritat més justa i que sigui aprovat “per unanimitat” per tenir més pes a l'hora de negociar a Madrid. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha reivindicat que aquest pacte fiscal ha de servir per reduir el dèficit d'inversió social que pateix Catalunya respecte a la mitjana europea i, en aquest sentit, ha assegurat que és “imprescindible” recuperar l'impost de successions i fixar un impost per a les grans fortunes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha assegurat que la negociació amb Mariano Rajoy serà “dura i difícil” perquè el PP té majoria absoluta i està sent el govern “més recentralitzador de la democràcia espanyola”. Per aquest motiu ha defensat que el Govern ha de comptar amb el màxim suport de les forces catalanes. Tot i això, els socialistes han seguit defensat una agència tributària consorciada amb l'Estat. Navarro s'ha oposat també a tornar al punt de partida de l'acord del 2005 sobre l'Estatut perquè ja “és història”.

El líder del PSC s'ha referit en la reunió a la clau de la caixa, que és un dels punts de desacord amb CiU, ERC i ICV. En aquest sentit ha afirmat que Catalunya ha de tenir "més protagonisme en la recaptació" dels impostos que paguen els catalans, però no ha explicat de quina forma es pot concretar o mesurar.

stats