Política 18/09/2014

El PSOE "gairebé resarà" perquè guanyi el no a Escòcia

Insisteix que el PSC "sempre acatarà" el que digui el TC, malgrat que voti a favor de la llei de consultes

Europa Press / Ara
1 min

MadridEl secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha afirmat aquest dijous que vol "que guanyi el no, com gairebé tot el món", a la consulta independentista escocesa que s'està celebrant aquest dijous, ja que la seva generació "no entén de fronteres i ha apuntat: "Gairebé resarem perquè guanyi el no".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Considera que el resultat d'aquesta consulta "tindrà repercussió" perquè "anima la moguda", una moguda que titlla de "negativa" i que no concorda amb "els temps actuals, que "van d'unitat, d'anar junts", segons ha declarat en una entrevista a Onda Cero.

El nou portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, s'ha mostrat més moderat i ha assenyalat que des del PSOE "respecten el procés i el referèndum", però no comparteixen "la secessió d'un país dins la Unió Europea". Tot i això, respecten i comparteixen la "defensa de la unitat dins la diversitat" del Regne Unit.

Preguntat sobre la posició del PSC a favor de la llei de consultes, Hernando ha afirmat que els socialistes catalans "sempre acataran el que digui el Tribunal Constitucional, cosa que no vol dir que facin necessàriament el que digui el PP".

stats