Política 25/06/2015

Pablo Iglesias: "L'eix del 'sí que es pot' ens pot donar la victòria davant de Mas"

El secretari general de Podem, que aquest divendres es reunirà amb Joan Herrera (ICV) per segellar una aliança de l'esquerra alternativa, veu factible un pacte amb ecosocialistes, EUiA i Procés Constituent. "Ens posarem d'acord i sortirem a guanyar les eleccions", ha dit Iglesias

Joan Serra
3 min

Barcelona'La ruta del canvi', una gira que Pablo Iglesias ha començat per sumar complicitats a un projecte de canvi a l'Estat de cara a les eleccions generals, ha portat el secretari general de Podem a Badalona. A la ciutat governada per Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), amb qui s'ha reunit aquest dijous, Iglesias ha estat el protagonista d'un míting al parc del Gran Sol. Fonts de Podem han apuntat que Iglesias es reunirà aquest divendres amb el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, per segellar una confluència de l'esquerra alternativa de cara al 27-S. A la trobada també hi haurà l'eurodiputat ecosocialista Ernest Urtasun, que participa en les negociacions amb EUiA, Podem i Procés Constituent. En la reunió no hi participaran la resta de socis que implicats en les converses per bastir una candidatura d'unitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rebut amb crits de "sí que es pot" a Badalona, Iglesias ha defensat que és possible una coalició de l'esquerra alternativa i que té serioses opcions de guanyar els comicis del 27-S. "Mas està preocupat per l'eix del 'sí que es pot'. Ens posarem d'acord i sortirem a guanyar les eleccions", ha afirmat el líder de Podem, que no ha descartat utilitzar aquest nom. "L'eix del 'sí que es pot' ens pot donar la victòria davant de Mas", ha expressat. Iglesias ha recalcat, però, que la defensa de la "unitat popular" no es pot fer des de "coalicions de partits". "El canvi polític té a veure amb escoltar la gent", ha insistit. El dirigent de Podem ha subratllat que es reunirà amb ICV i que "està convençut que han entès" que "el protagonisme no és dels partits sinó de la gent". "Ningú sobra en la unitat popular. El PSUC és el partit en el qual m'hauria agradat militar. Però el PSUC no és el partit del 2015", ha afegit.

Iglesias: "Construir sobirania és veure alcaldes aturant desnonaments"

El líder de Podem també ha contraposat el sobiranisme que defensa Convergència i Artur Mas amb el que practiquen Ada Colau o Manuela Carmena. "Construir sobirania és veure alcaldes aturant desnonaments. Un patriota no pot consentir que es talli la llum a cap ciutadà", ha expressat. "Som sobiranistes sense utilitzar la bandera", ha comentat. Iglesias també ha enviat un missatge a Pedro Sánchez, a qui ha retret utilitzar la bandera ara i, en canvi, oblidar-se del "patriotisme" quan el PSOE va pactar la reforma de l'article 135.

Albano Dante Fachin: "Artur Mas és un dels màxims representants d'un país vell"

En el míting també hi han intervingut el candidat de Podem el 27-S, Albano Dante Fachin; la secretària general de Podem Catalunya, Gemma Ubasart; i Javier López, regidor de Guanyem Badalona en Comú. Albano Dante Fachin ha afirmat que "Artur Mas no pot continuar marcant el pas com fins ara". "No li tenim odi ni mania, però tenim memòria. Sabem que Mas i el que queda del seu partit fa cinc anys que governen aquest país. Venim de cinc anys de privatització, de retallades injustificables. I no ens oblidem de les seus embargades", ha exposat el candidat de Podem. "Mas ha dit que les eleccions van de sí o no. Però de sí o no a què? Ell és un dels màxims representants d'un país vell. El 27-S no li donarem cap xec en blanc, i ho tenim molt clar", ha reblat Albano Dante Fachin, que ha reclamat seguir l'exemple de Badalona i Barcelona.

Gemma Ubasart ha apuntat que "les enquestes són enquestes i cal fer-ne un cas relatiu". "Però avui ens hem despertat sabent que podem discutir la victòria a Convergència", ha exposat la secretària general de Podem, que ha assegurat que "Catalunya i l'Estat es mereixen un canvi". "Però sobretot es mereixen una victòria del canvi Rodrigo Rato, Jordi Pujol o Fèlix Millet", ha afegit. "Els partits de les seus embargades es mereixen ser derrocats", ha insistit Ubasart. La secretària general de Podem també ha enviat un dard a Ciutadans. "Que ningú s'enganyi, Ciutadans és el partit preferit d'Esperanza Aguirre, d'Isidre Fainé i del Banc Sabadell".

stats