Política 22/06/2017

Parlon diu que el PSOE podria apel·lar a la comunitat internacional si l'Estat suspèn l'autonomia de Catalunya

La dirigent socialista assegura que Ferraz no donarà suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per frenar el referèndum

Ara
1 min
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i nova membre de l'executiva del PSOE, Núria Parlon, al 39è congrés dels socialistes

BarcelonaEl PSOE no comparteix l'opinió d'Alfonso Guerra, que el cap de setmana passat va defensar l'aplicació immediata de l'article 155 de la Constitució a Catalunya per frenar el referèndum. Així ho ha afirmat l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i nova responsable de polítiques socials a l'executiva de Pedro Sánchez, Núria Parlon, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Parlon ha deixat clar que els socialistes faran "tots els esforços" perquè l'Estat no suspengui l'autonomia de Catalunya i que, si cal, apel·laran a la comunitat internacional per impedir-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem una solució política a un conflicte polític que ja fa massa que dura", ha insistit la dirigent socialista, i ha rebutjat l'aplicació de "mecanismes correctors" com el 155, que preveu la possibilitat que l'Estat suspengui una o diverses competències autonòmiques. "No hi donarem suport, però és responsabilitat de tots que això no passi", ha afegit, i ha instat els governs català i espanyol a fer un "'reset' col·lectiu" per rebaixar el conflicte institucional.

Poc abans del congrés del PSOE del cap de setmana passat, el nou secretari d'organització de la formació, José Luis Ábalos, va dir en una entrevista a l'ARA que el PSOE serà "al costat de la llei per aturar el referèndum d’independència", i la flamant vicesecretària general del partit, Adriana Lastra, va explicar que en grans "polítiques d'estat", com la "qüestió catalana", els socialistes estan disposats a anar de bracet del PP.

stats