Política 07/06/2014

Pep Guardiola, padrí de l'acció castellera 'Catalans want to vote' aquest diumenge a Berlín

El tècnic de Santpedor llegirà el manifest unitari en alemany després de l'actuació dels Xics de Granollers

Ara
1 min

BarcelonaPep Guardiola serà el padrí de la iniciativa castellera 'Human Towers for Democracy. Catalans want to vote' aquest diumenge a Berlín. El tècnic de Santpedor, actual entrenador del Bayern, llegirà el manifest en alemany, després de l'actuació dels Xics de Granollers.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Se suma, així, al músic Jordi Savall, l'historiador Paul Preston, el dramaturg Helder Costa, i els actors Sergi López i Joan Mompart, que també donen suport a la iniciativa d'Òmnium i llegiran el manifest a París, Londres, Lisboa, Brussel·les i Ginebra, respectivament, i en la llengua pròpia de cada país.

Desplegament casteller a Europa per internacionalitzar el 9-N

Aquest diumenge, 5.000 catalans aixecaran castells simultanis a les dotze del migdia a vuit capitals europees (Barcelona, Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres, París i Roma) i a una quarantena de ciutats catalanes. A Berlín, l'acció tindrà lloc a l'Alexanderplatz.

La gran jornada castellera de demà tindrà com a punt de coordinació a Catalunya la Plaça Gaudí de Barcelona, davant la Sagrada Família. També hi haurà rèpliques a Mont-real, Santiago de Xile, Pamplona i Algemesí (País Valencià).

La iniciativa ha estat promoguda per Òmnium Cultural, amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres, les comunitats catalanes a l'exterior i l'ANC.

Consulteu el GPS de la jornada castellera de demà, amb totes les colles que hi participen i els indrets on enfilaran els castells.

stats