Política 08/07/2011

Rubalcaba anuncia que abandona el govern de forma immediata

Assegura que "ha arribat el moment" perquè a partir de demà estarà "plenament compromès" amb el seu partit

Joan Rusiñol
2 min
Alfredo Pérez Rubalcaba ha anunciat que deixa el govern de manera "imminent" / EFE

MadridEl vicepresident primer i candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, anuncia que "ha arribat el moment" d'abandonar el govern espanyol, de forma immediata. Ho ha comunicat avui a Zapatero perquè demà pren possessió com a candidat. Diu que ara comença a notar que compaginar les dues funcions ja no és assumible. El nou líder socialista ha confirmat el calendari que ja havia avançat l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha assegurat que ell és molt respectuós amb els temps i que creu que ara és l'hora, just abans de ser aclamat pel seu partit en un acte multitudinari. Tot i això, ha recordat que per llei no ho havia de fer. "Demà diré sí i estaré plenament compromès amb el meu partit", ha dit Rubalcaba per explicar que "sent" que ara podrien començar les "incompatibilitats". "No podria fer les coses com m'agrada fer".

L'encara vicepresident ha deixat en mans del president espanyol l'anunci de remodelació del govern, els nous noms que ocuparan les seves carteres, i el moment en què explicarà aquesta crisi de govern. Tot apunta que no serà fins diumenge o dilluns. Segons ha dit ell encara és "formalment" vicepresident" però no pas "políticament".

Després d'explicar a fons la decisió, Rubalcaba s'ha acomiadat de la premsa com a portaveu del govern espanyol, un càrrec que va assumir l'octubre del 2010. "Ens veurem a l'altra vida política", ha ironitzat amb els periodistes, abans de fer-se fotografies amb alguns d'ells.

Ha assegurat que ha intentat, durant tota la seva etapa a l'executiu de Madrid, ser responsable tot i que entén que hi hagi persones que critiquin la seva "trajectòria". Ell va entrar al govern espanyol per primera vegada com a ministre d'educació el juny del 1992 i ja va ocupar la taula de les rodes de premsa posteriors al consell de ministres a l'última etapa de Felipe González. Ara seguirà com a diputat al Congrés.

Demà el PSOE farà un gran acte al Palau de Congressos de Madrid, precedit d'un comitè federal breu i a porta tancada. El nou candidat agafarà oficialment les regnes de les files socialistes i explicarà el seu "projecte de país" en un discurs que qualifiquen d'"important" i que no han volgut enterbolir amb el dubte de quan deixaria el govern Rubalcaba. Ara, però, comença el ball de noms. Tot apunta que el ministre de la presidència, Ramón Jáuregui, serà el nou home fort i no es preveu una reestructuració a fons.

stats