Política 08/12/2015

Rajoy, el protagonista absent

El candidat del PP, refugiat al palau de Doñana i substituït per Soraya Sáenz de Santamaría al debat, es converteix en el blanc de les crítiques dels internautes per la seva incompareixença

Joan Serra Carné
1 min
DEBAT A QUATRE SENSE RAJOY  Iglesias i Rivera van ocupar els espais centrals del plató, una metàfora del debat.

BarcelonaQue no participés en el debat d'Atresmedia (Antena 3 i La Sexta) no vol dir que Mariano Rajoy no en fos protagonista. Els més de nou milions de telespectadors que van seguir el programa es van haver de conformar amb la intervenció de Soraya Sáenz de Santamaría mentre el candidat del PP es refugiava al palau de Doñana, després d'una jornada de campanya que va semblar més un dia de vacances: passejada per Estepona, arròs a Marbella i nit en família. Aliè a la fressa generada pel debat, Rajoy va delegar en la seva número dos. Els internautes, però, li van fer pagar la incompareixença fent-ne burla a les xarxes socials. Van retratar un candidat espantat davant de les forces emergents –Podem i Ciutadans–, incapaç d'assumir la seva responsabilitat com a cap de files.

Al final del debat, en el compte oficial de Rajoy va aparèixer un tuit que elogiava el paper de Sáenz de Santamaría. Se suposa que el candidat va fer el tuit des del palau de Doñana.

El candidat del PP ha insistit aquest dimarts en la tesi que ha estat la seva número dos la vencedora del debat. "El debat va estar molt bé i el va guanyar, com saben tots vostès, Soraya Sáenz de Santamaría", ha afirmat. I si hi hagués participat ell? "Jo podria haver guanyat o podria haver no guanyat, mai se sap", ha respost. Rajoy en la màxima expressió.

stats