Política 20/01/2017

Societat Civil Catalana denuncia ERC per incitació a l'odi

L'entitat espanyolista traslladarà a la Fiscalia d'Odi una moció d'ERC de Sant Cugat en què s'acusa SCC de tenir "vincles amb grups neonazis d'extrema dreta

Ara
1 min
Mariano Gomà

BarcelonaSocietat Civil Catalana denunciarà a la Fiscalia d'Odi i Discriminació de Barcelona una moció d'ERC a Sant Cugat en què s'insta el ple municipal a defensar la llibertat d'expressió i rebutjar les ideologies totalitàries a la UAB. La polèmica ha nascut arran d'una moció que presentarà el PP en aquesta localitat per donar suport a SCC pels fets del desembre passat a la UAB, un text que ERC ha criticat pels "vincles d'aquesta entitat amb grups neonazis d'extrema dreta". Per això, ERC presentarà una moció alternativa on insta el plenari a donar suport als estudiants que es van manifestar per rebutjar la presència de SCC "i de grups d'extrema dreta neonazi, amb qui aquesta entitat manté vincles de complicitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant d'aquest text alternatiu, SCC creu que ERC acusa "falsament" a SCC de tenir vincles amb grups de neonazis i d'extrema dreta, i carreguen contra els republicans per donar suport a "persones encausades per promoure delictes de coaccions, amenaces i ultratges a la bandera", en relació a tres membres del SEPC que seran jutjats per "actuar conjuntament en contra dels voluntaris de SCC" a la UAB.

"El procés separatista que viu Catalunya no pot emparar-se en la utilització de formes totalitàries d'assetjament al dissident", asseguren des de SCC a través d'un comunicat, i demanen directament al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que es desmarqui de la moció d'ERC a Sant Cugat.

stats