Política 19/11/2016

Sáenz de Santamaría i Puigdemont es van reunir dijous discretament

Segons explica 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA, la vicepresidenta espanyola i el president català van tenir una trobada a soles a peu dret a petició d'ella

A.s.
1 min
Sáenz de Santamaria i Puigdemont dijous a l'acte de Foment del Treball

BarcelonaEl desgel entre el govern espanyol –sense majoria absoluta– i la Generalitat avança a poc a poc. Després dels nous nomenaments de càrrecs al consell de ministres d'ahir –Enric Millo com a delegat del govern, nou president d'Adif i nova cúpula política a Interior–, aquest dissabte s'ha sabut que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el president del Govern, Carles Puigdemont, es van reunir dijous discretament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA, dijous, al final del sopar organitzat per la patronal catalana Foment del Treball, la vicepresidenta va demanar una sala per reunir-se a soles amb Puigdemont. Va ser una trobada a peu dret en què Santamaria li va explicar, sense retrets –tot i el dur discurs que acabava de fer Puigdemont–, que Mariano Rajoy vol obrir una via de diàleg amb Catalunya i que ella mateixa ja treballa en el document de 46 peticions que va portar Puigdemont a Rajoy en la seva primera trobada a l'abril. També van emplaçar-se a buscar data per a una nova trobada entre els dos presidents.

Des del Govern es mantenen expectants davant aquest desgel i, de moment, només reclamen que es mantingui aquest diàleg bilateral entre Estat i Generalitat, tal com el mateix Puigdemont va explicar ahir a s'Agaró.

stats