Política 08/10/2013

Camacho seguirà "presentant batalla" perquè el PP accepti el seu model de finançament: "Les coses no poden continuar així"

La presidenta del PP català es reuneix aquest matí amb el ministre Montoro després del rebuig dels 'barons' populars a un sistema que limiti la solidaritat

Ara
2 min
EL FRACÀS D'UN GRAN DIA 
 Camacho va exposar ahir davant Cospedal i la cúpula del PP la seva aposta.

Barcelona"Seguirem insistint". La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, no es dóna per vençuda i deixa clar que seguirà "presentant batalla" per mirar que tiri endavant la proposta que va plantejar aquest dilluns davant la cúpula del PP d'un nou finançament per a Catalunya dins la Lofca, però limitant la solidaritat, respectant el principi d'ordinalitat i amb ajudes finalistes a les comunitats receptores, com a la UE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El pla de Sánchez-Camacho va rebre crítiques unànimes de la majoria de 'barons' del PP, els líders regionals populars. Amb tot, Camacho creu que "hi ha camins a explorar" i que és "inevitable" que hi hagi "una millora" del finançament. "No crec que les coses puguin continuar així", ha dit en una entrevista a RAC1. La líder popular ha recordat que, en realitat, la seva proposta no és nova, perquè ja estava inclosa en el programa electoral dels últims comicis catalans.

La presidenta del PP català assegura que la seva proposta "parteix de principis singulars" per a Catalunya, però assegura que beneficia el conjunt de les comunitats aportadores, com Madrid o el País Valencià. "S'ha confós singular per exclusiu", ha dit.

Camacho assegura que les paraules del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, assegurant que el nou model de finançament garantirà la igualtat de tots els espanyols no són incompatibles amb la seva proposta. "El model no és exclusiu per a Catalunya, que es manté dins la Lofca", insisteix la líder del PP català. "La proposta parla del mateix que parla Montoro, perquè jo vull un model que sigui per a tots els espanyols igual", ha afegit. "Potser no s'ha explicat bé la proposta, o potser alguns han fet declaracions de manera massa ràpida sense analitzar la proposta", ha admès.

Camacho ha deixat entreveure que ahir es va trobar a soles amb Rajoy després de la reunió de la cúpula del PP a la seu del carrer Génova i ha remarcat que té "molt bona relació" amb el president espanyol.

En una altra entrevista a TVE, la líder del PP català, a més, ha qualificat d'"inadequada" l'amenaça de fer un referèndum sobre el nou finançament feta pel president de Madrid, Ignacio Gongález. "La Constitució i el marc legal no ho permeten", ha dit.

Reunió amb Montoro

Sánchez-Camacho ha confirmat també que els seus contactes amb la cúpula del PP seguiran aquest dimarts. Al matí es veurà amb el ministre d'Hisenda i a la tarda, amb la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, amb qui vol pactar engegar una campanya sobre "les veritats" de la relació entre Catalunya i Espanya per contrarestar "les mentides dels independentistes i el Govern d'Artur Mas".

stats