Política 21/02/2012

Les esquerres exigeixen de nou responsabilitats per les càrregues policials

L'oposició al Congrés dels Diputats vol que s'investigui a fons la repressió de les manifestacions a València

Joan Rusiñol
1 min

MadridPetició unànime dels grups d'esquerra al Congrés perquè s'investiguin els comportaments de la policia a l'hora de reprimir les manifestacions d'estudiants al País Valencià i per exigir al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que s'expliqui al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSOE demana que s'aclareixin els fets i es "depurin responsabilitats". El grup de l'Esquerra Plural (format per IU, ICV-EUiA i CHA) ha presentat una proposició no de llei sobre "la repressió policial de les mobilitzacions ciutadanes" que aposta, entre altres coses, per establir un protocol d'actuació clar, sancionar els agents que no vulguin mostrar la placa i garantir que les identificacions dels manifestants no es fan amb finalitats intimidatòries.

ERC i Compromís han introduït una esmena a una proposició no de llei sobre el batxillerat per obrir "expedient informatiu" pel que fa a les actuacions policials a l'IES Lluís Vives i exigir la compareixença del ministre de l'Interior.

Des de CiU, en canvi, Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat que no té "opinió" sobre els fets perquè "no ha vist les imatges". Ha dit que seria "una temeritat" emetre un judici polític sense "coneixement de causa".

stats