Política 27/05/2013

Vidal-Quadras defensa que Rajoy deixi caure Catalunya i l'intervingui immediatament

El vicepresident del Parlament Europeu crítica Cospedal i assumeix que no repetirà com a eurodiputat

Ara
2 min
Alejo Vidal-Quadras

BarcelonaEl vicepresident primer del Parlament Europeu, Aleix Vidal-Quadras, defensa que Mariano Rajoy deixi entrar Catalunya en fallida i l'intervingui immediatament. Així ho ha dit aquest dilluns al matí en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio': "S'acaba la broma separatista: 'Si vostè continua amb aquesta línia de desafiament a la Constitució, de desafiament a la llei, vostè no tindrà ni un euro i quan faci la fallida, jo, el govern central, intervindré la comunitat, vostè se n'anirà a casa seva i jo, durant sis mesos, durant un any, em faré càrrec d'això i una vegada hagi posat orde, tornarem a fer eleccions i a veure què passa'". Vidal-Quadras creu que si s'intervé Catalunya, "no passaria res perquè la gent vol que les coses funcionin".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El polític del PP assegura que si el govern de Mas convoca la consulta per la independència, Madrid l'anul·larà i farà complir la llei per força. Diu Vidal-Quadras: "S'intervindrà la Generalitat, vindran aquí uns senyors de Madrid que es presentaran a les conselleries i diran 'bon dia', el Senat es reunirà, votarà tal com està a l'article 155, i vindran aquests senyors i diran 'Jo ara em faig càrrec d'això' i al conseller li diran 'Marxi cap a casa, que ja l'avisarem' i ja està".

Crítiques a Cospedal

Vidal-Quadras té clar que no repetirà a la candidatura del PP per a les eleccions europees. Creu que és una persona incòmoda dins el PP perquè sempre diu el que pensa i té clar que María Dolores de Cospedal, la número dos dels populars, el deixarà de banda: "Amb el sistema actual no, perquè la llista la farà la senyora de Cospedal, que és la que decidirà la composició del Parlament Europeu. Aleshores, amb aquest sistema que tenim ara, doncs no, perquè jo parlo d'una manera oberta i sense embuts i això no agrada".

De fet, Vidal-Quadras ha criticat la política de la direcció del PP. "Aquesta política de Rajoy de pagar el ganivet perquè te'l clavin, jo no l'entenc", ha dit en referència a Catalunya. L'excap de llista del PP a les eleccions al Parlament reconeix que dins del seu partit hi ha grans tensions internes i creu que molts militants no estan d'acord amb Mariano Rajoy perquè consideren que és massa tou amb els nacionalismes.

stats