Política 11/10/2016

La premsa espanyola obvia la visita de Puigdemont a Madrid i se centra en Trump

Només 'La Razón' dedica l'editorial a la conferència del president i destaca que cap ministre va escoltar el discurs

Ara
2 min
Puigdemont s’obre a pactar  amb l’Estat el contingut del no

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va participar aquest dilluns en un esmorzar informatiu a Madrid des d'on va defensar la necessitat de trobar una "solució política" per fer el referèndum a Catalunya. Entre els oients de la conferència, però, no hi havia cap representant del govern espanyol, tampoc del PP ni de Ciutadans. Qui tampoc ha parat gaire atenció a les paraules del president ha estat la premsa espanyola: els principals diaris del país, si bé es fan ressò de la visita, no han dedicat els editorials –l'espai on es recull el posicionament del mitjà– a la visita de Puigdemont. Han optat, aquest dimarts, per opinar del candidat republicà a la presidència dels EUA, Donald Trump, i de la polèmica al voltant de Gerard Piqué.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, l'únic mitjà que ha dedicat el seu editorial a la visita de Puigdemont és 'La Razón', que acusa el president de la Generalitat de "repetir la seva proposta per saltar-se la llei", en relació amb el referèndum d'independència. "L'embat té recorregut des que el va inaugurar Artur Mas", explica el text, que afirma que "ningú de les de les files sobiranistes s'atreveix a afrontar-ho, per traumàtic i frustrant que sigui".

'La Razón' assegura que tot i les "ofertes, plantejaments i negociacions infinites", Puigdemont "topa amb la realitat", que és que "la legalitat no es pot obviar". "El seu pols a l'Estat de dret només condueix a incrementar la frustració d'aquells que van creure en els seus ensomnis", afirma, i remarca que el president va fer la conferència davant un auditori "absent de ministres" i que només Pablo Iglesias va voler escoltar "un discurs superat i ja en mans dels tribunals".

El rotatiu, en aquesta línia, critica que la reunió entre Puigdemont i el líder de Podem es fes en un restaurant, un "espai allunyat de tota representativitat institucional". "La transparència de l'embat sobiranista del president ningú la va veure. Ni tan sols a les postres", acaba el text.

La resta de diaris dediquen els editorials a la polèmica cursa de Trump cap a la Casa Blanca. És el cas d''El País', 'El Mundo', 'El Punt Avui' i 'El Periódico', i també se centren en l'anunci de Piqué d'abandonar la selecció espanyola. N'opinen 'La Vanguardia' i 'El Periódico'.

stats