CAS 'EL MUNDO'
Política 20/11/2012

El ministeri de l'Interior diu que no troba el suposat informe policial que acusa Mas

Fonts del ministeri asseguren a l'Ara.cat, però, que hi ha dades publicades per 'El Mundo' que consten disperses en diversos informes policials sobre el cas Palau. Les altres eren en un calaix i surten ara

Ara
2 min
portada mundo 19 novembre 2012

BarcelonaEl ministeri de l'Interior ha confirmat a l'Ara.cat que l'esborrany d'informe policial que ha publicat els últims dies el diari 'El Mundo' encara no ha estat localitzat, malgrat la recerca exhaustiva que hi ha hagut després de les filtracions. Tanmateix, les mateixes fonts asseguren que hi ha dades publicades pel diari de Pedro J. Ramírez que sí que es troben disperses en diversos informes sobre el cas Palau. Segons el ministeri, el jutge coneix molts d'aquests documents perquè estan incorporats al sumari del cas. Però en aquests informes que consten a la causa no hi apareixen sobre els suposats pagaments a Felip Puig ni els suposats comptes a Suïssa dels Pujol i Artur Mas. De fet, aquesta causa fa molt temps que ja no està sota secret de sumari: els periodistes que segueixen el cas hi havien tingut accés i mai s'havia publicat cap d'aquestes dades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tant, es poden deduir dues coses: que les informacions que han alterat la campanya electoral catalana podrien ser una espècie de recopilatori de fragments de diferents documents de treball de la policia espanyola i que una part substancial d'aquestes dades no havien arribat al jutge. Per alguna raó, la policia les hauria guardat en un calaix i no han sortit a la llum fins ara, publicades a 'El Mundo'. No queda clar si els investigadors van decidir no comunicar aquesta informació al jutge perquè van descartar que fos veraç o bé si la van retenir per altres motius.

Investigació interna

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va anunciar just després que es fessin públiques les filtracions policials que posaria en marxa una investigació interna per esbrinar si existia l'informe i l'origen de la filtració. El jutge Josep Maria Pijuan va advertir que la investigació només la podria haver encarregat ell a la policia, i que això no s'havia produït. Per això, aquest dilluns va citar a declarar el cap de la unitat policial que ha filtrat el suposat informe que Interior ni tan sols troba.

stats